ΈΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…

Στο Ιστολόγιο Κατάνυξις, διαβάζουμε:

http://katanixis.blogspot.com.au/2015/02/blog-post_87.html

“ΣΟΚ! ξεκινάει η πρώτη επίσημη δίωξη αντι-οικουμενιστή κληρικού στην πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία;”

Ομολογώ, ο τίτλος ακούγεται λίαν φάλτσος και… προσβλητικός διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν είναι αληθινός. Ε, όχι και “πρώτη επίσημη δίωξη!!” Σας παρακαλώ, κύριοι, λίγη αιδώς δε βλάπτει! Κακό πράγμα η μεροληψία.

Η προσωποληψία σας επισκιάζει τη καθαρότητα των πνευματικών σας οφθαλμών και επιβαρύνει άδικα τον ζυγό της δίψας σας για εκκλησιαστική δικαιοσύνη… Η άγνοιά σας δεν δικαιολογείται και δεν είναι καθόλου για σας τιμητικό να εθελοτυφλείτε…

Δεν έχετε ποτέ ακούσει για την πρώτη, επίσημη, ιστορική Δίκη και καταδίκη, αφαίρεση και καθαίρεση του δεινού και όντως μεγίστου Αντι-οικουμενιστή π. Ευθυμίου Τρικαμηνά; Πού ήσασταν εσείς, όταν έλαβε χώρα αυτό το τραγικό, συγκλονιστικό και σοκαριστικό για όλους γεγονός;

Αυτός αποτελεί την πρώτη επίσημη δίωξη αντι-οικουμενιστή κληρικού στην πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία!

Και ΜΗ βιάζεσθε, παρακαλώ. Υπάρχει και δεύτερος… ο π. Βαϊος που τον καθήρεσε ο Φθιώτιδος. Ο Νικόλαος Μανώλης έρχεται τέταρτος. Δεν έχετε ποτέ ακούσει για τον τρίτο, τον π. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη που ναι μεν, δεν καθαιρέθηκε αλλά ΔΙΩΧΤΗΚΕ και διώκετε μέχρι σήμερα διότι ΔΙΕΚΟΨΕ τη Μνημόνευση του Αρχι-Οικουμενιστή του επισκόπου;

Γιατί υποδεικνύετε ιδιαίτερη ευαισθησία μόνο στον π. Νικόλαο Μανώλη; Επειδή είναι ο πνευματικός σας; Και τι μ΄ αυτό; Δεν είχατε την ίδια ηθική υποχρέωση να συμπαρασταθείτε σε ένα διωκόμενο για την αγάπη του Χριστού Αρχιμανδρίτη και να επιδείξετε ακριβώς την ίδια ευαισθησία; Δεν είναι αυτό αδικία να διαμαρτύρεστε υπέρ του ενός και να σιωπείτε επί του άλλου;

Ή ΜΗΠΩΣ, λέγω, μήπως αναγνωρίζετε και σεις προδοτικά την ψευτο-καθαίρεση και συκοφαντείτε τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά ως «σχισματικό;» Και ο π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης ο οποίος διέκοψε τη Μνημόνευση, είναι και αυτός «σχισματικός;»

Μήπως είναι και ο Μέγας Φώτιος ο Ιερός “σχισματικός” και μαζί του “σχισματικοί” και οι Θεωμένοι Άγιοι Πατέρες που συγκρότησαν Θεαρχείω Νεύματι την Αγία, Πρωτοδευτέρα Αποστολική Σύνοδο και θέσπισαν τον Κανόνα; Μήπως είναι τελικά και ο Θεός το Άγιο Πνεύμα “Σχισματοποιόν” που τους εφώτισε προς Αποτείχισιν;

Μήπως, πάλι για να καλύψετε την συμπόρευση και ενοχή σας, προβάλλετε την ξεπερασμένη και φθηνή δικαιολογία πως ο Κανόνας είναι “δυνητικός”; Μήπως όμως η ίδια η έννοια του ορισμού, η σημασία της λέξεως “Κανών” εξηγεί και απαντά από μόνη της το ερώτημα του “δυνητικού;” Και μήπως τότε, εάν είναι δυνητικός, θα έπρεπε οι Άγιοι Πατέρες να μην χρησιμοποιήσουν τον όρο “Κανών” αλλά “Πρόταση”, “Εισήγηση” και “Εναλλακτική Επιλογή;”

Μήπως στην ουσία το “σχίσμα” δεν είναι στους Αποτειχισθέντες αλλ’ εις τας φρένας των κατηγόρων; Προσέξετε, διότι εάν δεν αγωνισθείτε καλά, ορθά, τίμια και δίκαια και δεν υπερασπιστείτε επί ίσοις όροις τα δίκαια του Θεού, η δικαιοσύνη του Θεού και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος ΔΕΝ θα επισκιάσει τον αγώνα σας. Δεν θα είναι Χριστοκεντρική η διαμαρτυρία σας αλλά ανθρωποκεντρική.

Εμείς οι Αποτειχισθέντες εν Χριστώ ΑΔΕΛΦΟΙ σας, δεν είμαστε εναντίον σας. Είμαστε μαζί σας. Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στο δεξί πλευρό του αγαπητού π. Νικολάου και ας διαφωνήσαμε στο παρελθόν σε θέματα Αγιοπατερικής Γραμμής. Η διαφωνία είναι εποικοδομητική όταν γίνεται με βάση την Αλήθεια, για την αγάπη του Χριστού.

Ως διωκόμενος λοιπόν, ο π. Νικόλαος είναι ο τέταρτος μετά τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, τον π. Βαϊο και τον π. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη, για τον αγώνα τους τον Αντι-οικουμενιστικό. Για να λέμε τα πράγματα με τα’ όνομά τους….

Προτείνω ανεπιφύλακτα να προστρέξει ο π. Νικόλαος στην εμπειρία, την υποστήριξη και τη ανεκτίμητη βοήθεια του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά για πολυτιμότατες συμβουλές από έναν ευσυμπάθητο συμ-παθόντα, και εάν κάποτε τον «αποκήρυξε» αδίκως ως «καθηρημένο», είμαι σίγουρος πως διαθέτει την Ευαγγελική και Ιερατική συγγνώμη ώστε να επέλθει η παντοδύναμος χάρις και στο δικό του διωγμό.

Έχει γυρίσματα η ζωή. Έχει ο καιρός γυρίσματα, έχει και ο Θεός τα δικά Του γυρίσματα και τα φέρνει έτσι για να διδασκόμαστε. Κάποτε ο π. Νικόλαος Μανώλης ευχήθηκε και προσευχήθηκε δημοσίως, “μεγάλη τη φωνή απεφήνατο”, πως ποθούσε τον αφορισμό του Νικολάου Σωτηροπούλου. Ίσως τώρα να εισακούεται η δέησή του από το Θεό και να γίνεται ευπρόσδεκτη η ετοιμότητα και επιθυμία για διωγμό, ως “θυσία εσπερινή”…

«Νυν καιρός ευπρόσδεκτος», νυν ημέρα Αγιοπατερικής Ομολογίας!

Αγαπητέ μας εν Χριστώ π. Νικόλαε Μανώλη,

Συγχαρητήρια θερμά που διώκεσαι αληθινά για τον Αντι-οικουμενιστικό σου αγώνα. Εάν θέλεις να τον ολοκληρώσεις, να δοξάσεις το Θεό και να ευφράνεις τον επουράνιο Χορό των Αγίων Πατέρων, ακολούθησε τη Θεόπνευστη Γραμμή τους και ΚΟΨΕ, ΠΑΥΣΕ τη Μνημόνευση του επισκόπου σου διότι

  1. ΚΟΙΝΩΝΕΙ με τον Αιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
  2. Κοινωνεί, συμπροσεύχεται και ενσωματώνεται με αιρετικούς και ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ.
  3. ΕΝΩΝΕΙ Δογματικά, Λειτουργικά και Μυστηριακά εσένα, την οικογένειά σου, το ποίμνιό σου και τα πνευματικοπαίδια σου με το Εωσφορικό, Βέβηλο και Μολυσματικό Παγκόσμιο Συμβούλιο Βλασφημιών, στο οποίο παραμένει ΕΝΕΡΓΟ μέλος και ηγετικό στέλεχος μέσω του Αρχι-Οικουμενιστή του Ηγουμένου!

Αυτά τα τρία ικανοποιούν επαρκέστατα να προχωρήσεις στην ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, αν και ο πρώτος λόγος είναι ΥΠΕΡ-αρκετός να πιστοποιήσει και να επικυρώσει την ενέργειά σου εις υπακοήν πίστεως και «ψήφο εμπιστοσύνης» στους Θεόπνευστους Πατέρες και δη, στον Μέγα Φώτιο τον Ιερό.

Ποθώ να σε δω Ομολογητή! Μέγα Νικόλαο εν Θεσσαλονίκη! Κι’ από τα υπερωκεάνια μήκη και πλάτη της Αυστραλιανής Ηπείρου θα εξέλθω εκ Μελβούρνης ορμώμενος να προσπέσω και να καταφιλήσω τους ωραίους και ευαγγελιζόμενους πόδες σου!

Πίστεψέ με, από όλα τα μέρη της γης, θα προστρέξουν να σε υποστηρίξουν, κύκλω της τραπέζης σου της διαδικτυακής, ψυχές που ωφελήθηκαν από τις πνευματικές σου ομιλίες! Ίσως είμαστε πολλές εκατοντάδες απ’ ότι φαντάζεσαι που προσδοκούμε, «καρτερούμε μέρα νύχτα» για να έρθει εκείνη η μέρα που θα βάλεις «ΔΙ’ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ!»

Και ο χαριτωμένος και χαρισματικός Γέροντάς σου π. Αγάθων, θα αντιληφθεί τότε πως δεν είναι Ορθόδοξο, ψυχωφέλιμο και Ευαγγελικό, να αρνείται να πειθαρχεί Θεώ, αλλά γέροντι «Αμερικάνω…» Κι’ από πάνω, ίσως το ξανασκεφθεί και αυτός και Δόξα τω Τριαδικώ ημών Θεώ, διακόψει τη Μνημόνευση εν Αγίω Όρει και αντιλαλήσει ολόκληρος ο Άθως, ουχί κατά λάθος, αλλά κατά ΘΕΟΝ:

«Επί σοι χαίρει, Κεχαριτωμένη, Αποτειχίζουσα, πάσα η κτίσις δόξα σοι!»

Leave a Reply