ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Αγαπητέ Ιωάννη Μ.

Κανένας δεν σε “υποχρεώνει” να αποδεχτείς ότιδήποτε. “Όστις θέλει…” Δεν σου βάλαμε και όπλο στον κρόταφο… Όταν ασπάζεσαι τελικά την Αλήθεια, τότε το φιλότιμό σου και η Πίστη σου σε “υποχρεώνουν” αυθορμήτως και εκ του φυσικού, να δέχεσαι ευπροσδέκτως και ολοψύχως την αυθεντική και αδιαμφισβήτητη διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων.

 

Αντί όμως να κάθεσαι και να ειρωνεύεσαι την διδασκαλία αυτή λέγοντας “περί δήθεν αναστάσεως” και αποκαλώντας την “μύθους” (κοινώς παραμύθια) και πριν τολμήσεις να με κατηγορήσεις για “Παπικό”, “Μαριολάτρη” κι ότι περιπίπτω στην αίρεση “της λατρείας της μεγάλης Θεάς”, θα πρέπει να διαθέτεις την εντιμότητα και αξιοπρέπεια να προσκομίσεις επιχειρήματα Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά, όπως έκανα υπεραρκετά στο ως άνω κείμενο. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε γίνεσαι ΑΙΣΧΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ να με αποκαλέσει αιρετικό, Παπικό και Μαριολάτρη! Το θεωρώ μεγίστη βλασφημία και προσβολή καθότι έχω την συνείδησή μου καθαρή πως ΔΕΝ διέφθειρα την Ορθόδοξη Αλήθεια ΟΥΤΕ διδάσκω δικές μου θεωρίες και γνώμες.

 

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι διαψεύδω τον Ιησού Χριστό μας, τον Κύριο και Θεό μας; ΒΑΛΤΟΣ είσαι κι εσύ ή κάνεις τον κουτό για να σπείρεις ζιζάνια; Διάβασε καλά το κείμενο πριν να κατηγορείς τόσο τυφλά! ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα πως ο Ιωάννης δεν πέθανε. “Ανασταίνεται ό,τι πεθαίνει!” Βεβαίως και απέθανε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης! Το εάν όμως ο Θεός τον Ανέστησε ή τον Μετέστησε ή όχι, αυτό είναι θέμα έρευνας της Αγίας Γραφής και της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων για ανεύρεση της Αληθείας. Σε θέματα δογματικά και βασικών αληθειών της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, πρέπει να παραθέτουμε στους Αγίους Πατέρες και να ζυγίζουμε κάθε λόγο εάν βρίσκεται σε συμφωνία με αυτούς. Αυτό θα πει σεβασμός στην Ιερά Παράδοση.

 

Εφ’ όσον δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, ΣΕΒΑΣΟΥ λοιπόν τους άλλους που γράφουν με επιχειρήματα και εάν δεν τα διαθέτεις, ΜΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ τους άλλους με την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΡΙΣΙΑ, αυτήν του αιρετικού, απλά και μόνο επειδή εσύ δεν συμφωνείς. Εάν κάνω κάπου λάθος, διόρθωσέ με αλλά με επιχειρήματα, όχι με αλόγιστες και αστήρικτες ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ. Δηλώνεις με κάποια δόση στείρας επάρσεως: “η γνώμη του Κυρίου με ενδιαφέρει!” Εάν πράγματι σε ενδιαφέρει η γνώμη του Κυρίου, τότε οι Μόνοι που εκφράζουν ακριβέστατα και ασφαλέστατα την γνώμη του Κυρίου είναι ΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ! Αυτοί ήταν ΠΝΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΙ. ΑΥΤΟΙ είναι οι εμπειρότατοι καθοδηγοί μας. Μην τους ξεπετάς στο κάλαθο των αχρήστων απλά επειδή μία διδασκαλία τους σου φαίνεται “δυσκολοχώνευτη…”

 

Στην Ορθοδοξία, ΔΕΝ ισχύει καθόλου η γνώμη του καθενός μας ούτε τίθεται ποτέ αυτή ως το ζητούμενο, αλλά ισχύει και υπερισχύει η Διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, στο όνομα των οποίων επισφραγίζουμε ΚΑΘΕ Ακολουθία, Λειτουργία και Προσευχή, κάθε Μυστήριο και Πράξη Λατρευτική:

 

«Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν…»

 

Εφ’ όσον η συνείδησή μου, μου επιτάσσει να αρνηθώ την ψευδωνυμία και να μιλώ πλέον ΕΠΩΝΥΜΑ και άρα ΥΠΕΥΘΥΝΑ, τότε το περιεχόμενο λαμβάνει σοβαρότητα και εκγυρότητα. Συμφωνώ, όλα κρίνονται από τον Θεό αλλά πρέπει και η δική μας κρίση να είναι “δίκαιη” καθότι μας εντέλλεται: “την δικαίαν κρίσιν κρίνατε”. Βεβαίως και ένα ανώνυμο σχόλιο μπορεί να έχει σημασία και αλήθεια, αυτό όμως δεν αναιρεί ούτε διαγράφει την εσωτερική μας επιτακτική ανάγκη να κάνουμε αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας και γράφουμε επωνύμως και υπευθύνως.

 

Εξ’ άλλου, δεν πρέπει να έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε, ιδίως όταν βγαίνουμε και βλασφημούμε πρόσωπα ως αιρετικούς και μουτζουρώνουμε τα κείμενά τους ως “αντίχριστα, παπικά, μαριολατρικά και πλανεμένα”, τότε αυτό δεν είναι κατάθεση γνώμης αλλά δεινή κατηγορία και συκοφαντία και δεν είναι δίκαιο να γίνεται ανώνυμα στα κρυφά, ανεύθυνα και δειλά, εν’ ονόματι ενός εγωιστικού δικαιώματος της αποκρύψεως Ονοματεπωνύμου. Συγγνώμη, προτιμώ την εντιμότητα και το αδέσμευτο θάρρος της επωνυμίας. Θεωρώ πολύ παιδαριώδες, ανούσιο και παράλογο να ακολουθούμε την σκοτεινή διδασκαλία της Αριθμοσοφίας και να Αριθμοποιούμε τα πρόσωπα με την ωρολογιακή ετικέτα του χρόνου: “3:11” είπε έτσι, ο “7:15” είπε αλλιώς, ο “8:09” του πονάει η κοιλιά και ο “9:03” δεν έχει ιδέα καμία…

 

Θα σου απαντήσω ευχαρίστως σε όλα. Ρωτάς “πώς εμπλέκομαι στο θέμα και γιατί σου επιτίθομαι;” Διότι είναι δικό μου το άρθρο και έκανα δημόσια ανάληψη ευθυνών, επίκληση προσωπικού δικαιώματος και νομίμου πνευματικής ιδιοκτησίας. Άρα υποχρεούμαι να απαντήσω στις άδικες επιθέσεις σου.

 

Το ότι το ομολογείς και από μόνος σου όταν γράφεις: “γι΄αυτό έγραψα γενικεύοντας”, αυτό δείχνει την αδιακρισία σου διότι δεν πρέπει να γενικεύουμε αλλά να μιλούμε επί τούτου και να απαντούμε επί ειδικών απόψεως και συγκεκρριμένων θέσεων με θέσεις λογικές, Αγιογραφικές και Αγιοπατερικές.

 

Ο οποιοσδήποτε “λόγος που δεν μπαίνεις στο ιστολόγιό μου” δεν με αφορά καθόλου (και απορώ γιατί να αισθάνεσαι να απολογείσαι) ούτε έχω τέτοιες κρυφές απαιτήσεις ή βλέψεις να μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ, για αυτό και αρνούμαι να τοποθετήσω, (έστω και από απλή περιέργεια) τις σχετικές εφαρμογές που δείχνουν την ποσότητα επισκέψεων και την χώρα προελεύσεως (ούτε πάλι κατηγορώ αυτούς που το κάνουν). Το ιστολόγιό μου δεν το δημιούργησα για “επισκέψεις” αλλά για Αδέσμευτη συλλογή και προσωπική κατάθεση (η οποία θα εκφράζει μόνο εμένα και κανέναν άλλον, ούτε τον πνευματικό μου) διαφόρων ΕΠΩΝΥΜΩΝ και ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ θεολογικών θεμάτων Ορθοδόξου Απολογητικής και Καταδίκης των Οικουμενιστών Αιρετικών Επισκόπων.

 

Εφ’ όσον όμως κάνεις μία δήλωση σοβαρή ότι “κατηγορώ άδικα έναν από τους καλύτερους ιεροκήρυκες της Εκκλησίας, έναν εκλεκτό αρχιμανδρίτη”, είσαι υποχρεωμένος για λόγους ευθυνότητος, εντιμότητος και αξιοπιστίας να κατονομάσεις τον Αρχιμανδρίτη (διότι θα το έχεις καταλάβει ως τώρα ότι πολεμούμε επίσης και την μεγάλη σύγχρονη πλάνη του “Ονοματοκρυπτισμού”), να πεις λοιπόν ποιός είναι αυτός και που και πως τον αδικώ, κατά την γνώμη σου πάντα!” Αυτή είναι η χριστιανική και “δημοσιο”-γραφική δεοντολογία.

 

Με ρωτάς επίσης: – “Τώρα δηλαδή η επίσημη Εκκλησία είναι εντάξει;”  ΟΧΙ, δεν είναι καθόλου εντάξει, κοινωνεί με τον Ακοινώνητο, Βλάσφημο Αιρεσιάρχη πατριάρχη και κοινωνεί με το επάρατο, Θεομίσητο και εβδελυγμένο “Παγκόσμιο Συμβούλιο Βλασφημιών!” Πως να πω ότι αυτό είναι “εν-τάξει” όταν διαλύει την Δογματική και Εκκλησιολογική Τάξη;

 

Ρωτάς πάλι: “Γιατί τότε αποτειχιστήκατε;” Για να μην κοινωνώ μαζί τους και καταστώ ο ίδιος ακοινώνητος και ένοχος μολυσμού, συμβιβασμού και προωθήσεως της παναιρέσεως διά της συνυπαρξίας μου. Αποτειχίστηκα διότι είναι θέλημα ΘΕΟΥ να πρόβατα να ΦΕΥΓΟΥΝ από αλλοτρίους (αιρετικούς) ποιμένες και να εξέρχονται εκ μέσου αυτών διότι το εντέλλεται Κύριος Παντοκράτωρ, το διδάσκου οι Άγιοι Πατέρες και το επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες. Σου αρκεί η απάντηση αυτή;

 

Επίσης με ρωτάς: “Γιατί ο Χρυσόστομος Ιωάννης δεν φοβόταν τίποτ΄άλλο πλην των επισκόπων;”

 

Δεν ξέρω εάν σκοπίμως αρνείσαι να τοποθετήσεις το “Άγιος” και λες μόνο “Χρυσόστομος Ιωάννης”, και το λέγω αυτό διότι πάρα πολλοί “ορθόδοξοι” αμφισβητούν την Αγιότητά του επειδή όπως διατείνεσαι και συ “οι Άγιοι Πατέρες έκαναν πολλά λάθη”. Εύχομαι να σου χαρίσει ο Θεός την απαιτούμενη διάκριση να αντιληφθείς τι μεγάλος και σωτηριολογικώς κίνδυνος κρύβεται πίσω από αυτή την αληθοφανή πλάνη… Και λέγω “αληθοφανή” διότι ναι μεν έκαναν κάποια λάθη ιδιωτικά, αλλά τα λάθη τους αυτά ο Θεός δεν επέτρεψε να μολύνουν την Εκκλησία Του και το Ορθόδοξο Δόγμα Του ή να δυσφημίσουν το Όνομά Του στο οποίο είμαστε βαπτισμένοι. Τα διάφορα λάθη αυτά, εκμεταλλεύτηκαν και διαστρεβλώθηκαν από αιρετικούς προκειμένου να στηρίξουν την αίρεσή τους. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ναι λοιπόν, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος φοβήθηκε πολύ στη ζωή τους τους επισκόπους, την δεσποτοκρατία διότι είναι σε θέση όχι μόνο να αδικεί κατά πρόσωπον, κατ’ άτομον για ηθικά θέματα, αλλά και να διαστρεβλώσει τον Λόγο του Θεού, να πωρώσει τους Πατέρες για να αναδειχθούν αυτοί “Μεταπατέρες!”

 

Εσύ από την τύφλωσή σου και την εμπάθειά σου, απορρίπτεις γενικώς όλους τους Πατέρες λέγοντας: “Το Σύμβολον της Πίστεως όμως, δεν λέει πιστεύω “εις μίαν αγίαν καθολικήν και πατερικήν εκκλησίαν” αλλά Πιστεύω “εις μίαν αγίαν καθολικήν και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ Εκκλησίαν”. ΞΕΧΝΑΣ φαίνεται αυτό το Σύμβολον το οποίον επικαλείσαι, είναι συνεταγμένο, διαμορφωμένο, εγκυροποιημένο. επισφραγισμένο και παραδομένο από όχι έναν ή δύο αλλά 318 Αγίους Θεοφόρους Πατέρες οι οποίο συνέβαλαν ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ για να βγαίνεις εσύ σήμερα και να δηλώνεις “Ορθόδοξος!”. Μη τους διαγράφουμε με μία μονοκονδυλιά.

 

Και αυτό που λες ότι “πιο σίγουρο για τη σωτηρία μας όμως είναι να παραμείνουμε στις έγκυρες πληροφορίες για την Παναγία και τον Ιωάννη, όσες αναφέρει η Καινή Διαθήκη” είναι ΠΛΑΝΗ. Και ΠΑΛΙ οι ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΕΣ συνέλεξαν τις σκόρπιες Επιστολές, διαχώρησαν και ξεχώρισαν τις νόθες επιστολές από τις γνήσιες, τις κρυφές και απόκρυφες από τις Θεόπνευστες και με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Θεοπνευστία, υπευθυνότητα και ΑΞΙΟπιστία, έβαλαν στη συγκερκιμένη (έχει τη σημασία του κι αυτό) σειρά τα Βιβλία της Καινής Διαθήκης, στην οποία έβαλαν την ΔΙΚΗ τους σφραγίδα Εγκυρότητος και Αξιοπιστίας της Καινής, την διεμόρφωσαν επισήμως ως Βιβλίο Κανονικό, Αποκεκαλυμένο από τον Θεό και την παρέδωσαν ΕΝ ΣΥΝΟΔΩ σε μας, πιστοποιώντας εμάς ότι αυτός είναι ο Λόγος του Θεού.

 

Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε το “Προϊόν” και να απορρίπτουμε τους δημιουργούς και ΔΟΤΗΡΕΣ που μας παρέδσωσαν την Καινή Διαθήκη, η οποία είναι στην ολότητα και στην κυριολεξία ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟ ΔΩΡΗΜΑ! Και τώρα επί του θέματος!

 

Το άρθρο μου δεν διαπραγματεύεται καθόλου την αξιοπιστία της Ιεράς Παραδόσεως ούτε το καν θέμα εάν οι Άγιοι Παρέρες δύνανται να σφάλλουν ως άτομα μεμονωμένα. Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα στα οποία ούτε καν αναφέρομαι. Το άρθρο αφορά την Κοίμηση, την Μετάσταση και την Ανάσταση.

 

Το να προσεγγίζεις τη θέση αυτή με μια προκατειλημμένη, μανιακή, εμπαθή, επιθετική και καταδικαστική διάθεση, αυτό σε καταδεικνύει εκ των πρωτέρων ως μη αξιόπιστο και αξιόλογο ερευνητή και μάλιστα ο παντελώς περιφρονητέο ομιλητή. Όταν για παράδειγμα διαβάζεις για “Ανάσταση της Θεοτόκου” και δεν συμφωνείς, θα πρέπει ο ίδιος να παραθέσεις δικά σου στοιχεία έστω από την Αγία την Γραφή!

 

Σου παρέθεσα το σοβαρότατο από το Προφητικότατο Βιβλίο των Ψαλμών: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός του αγιάσματός σου»! Εάν εδώ, για παράδειγμα, νομίζεις πως ΔΕΝ αναφέραται στην Παναγία, τότε θα πρέπει να αποδείξεις με επιχειρήματα σε ΠΟΙΟΝ αναφέρεται αυτή η “Κιβωτός” και ΓΙΑΤΙ να αναστηθεί αυτή η Κιβωτός και με ΠΟΙΟΝ τρόπο θα ΣΥΝ-αναστηθεί, διότι λέγει: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός…” (και οι δυό σας μαζί!)

 

Θα πρέπει επίσης, να παραθέσεις ο ίδιος δικά σου στοιχεία και από τους Αγίους Πατέρες, οι οποίοι παρέδωσαν και επεκύρωσαν την Αγία την Γραφή, όπως σου παρέθεσα κι εγώ. Να μας πεις δηλαδή ΠΟΙΟΣ Πατέρας λέει πως “ΟΧΙ ΔΕΝ αναστήθηκε, δεν ζει, αλλά σάπησε, αποσυντέθηκε, παραδόθηκε στη φθορά της σήψεως και ετάφη…” Θα πρέπει να μας εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ έχουμε ΑΔΕΙΟ τάφο δικό της, ΟΠΩΣ του Υιού και Θεού της, και να αναφέρεις κάποιες εκδοχές σου.

 

Σου εξήγησα και μία δική μου εκδοχή: Ένα λογικό επιχείρημα είναι: Ο Θεός που επέτρεψε να έχουμε τόσους ολόσωμους αγίους και αδιάφθορα λείψανα, όπως το ίδιο το δεξί χέρι του μεγίστου Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και την χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής (που ήταν και σύγχρονοι της Θεοτόκου και δεν γνωρίζω εάν παραδέχεσαι τα λείψαν των Αγίων ή τα απορρίπτεις και αυτά ως “ειδωλολατρεία”) δεν θα επέτρεπε ο Θεός να έχουμε έστω ένα μέρος (εάν όχι ολόκληρο) του Παναγίου Σώματος της Παναγίας μας;

 

Και τότε ΠΟΥ είναι το σώμα της; Το φάγαν τα σκουλήκια;;;; Και αυτό το “Μετέστης προς την ΖΩΗΝ, Μήτηρ υπάρχουσα της ΖΩΗΣ” πού πάει;;  Είναι κι αυτό “πλάνη και σκύβαλα μοναχικά” όπως βλασφήμως γράφεις στο τελευταίο σχόλιό σου στις 1:08π.μ.;;; Πρόσεξε καλά διότι “τα σκύβαλα” μαζί με τα σκουπίδια εμπεριέχουν και ΚΟΠΡΙΑ και θα ΑΠΕΦΕΥΓΑ κατηγορηματικά να μιλώ με αυτόν τον αντίθεο και ασεβέστατο τρόπο όταν αναφέρομαι για το ΑΜΟΛΥΝΤΟ Πρόσωπο της Θεοτόκου και το Πανάχραντο και Θεαρχικό της Σκήνος…

 

Επαναλαμβάνω, αντί να κάθεσαι και να ειρωνεύεσαι την Αγιοπατερική αυτή Διδασκαλία λέγοντας “περί δήθεν αναστάσεως” και αποκαλώντας την “μύθους” (κοινώς παραμύθια) και πριν τολμήσεις να με κατηγορήσεις για “Παπικό”, “Μαριολάτρη” κι ότι περιπίπτω στην αίρεση “της λατρείας της μεγάλης Θεάς”, θα πρέπει να διαθέτεις την εντιμότητα και αξιοπρέπεια να προσκομίσεις επιχειρήματα Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά, όπως έκανα υπεραρκετά στο ως άνω κείμενο.

 

Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε γίνεσαι ΑΙΣΧΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ να με αποκαλέσει αιρετικό, Παπικό και Μαριολάτρη! Το θεωρώ μεγίστη βλασφημία και προσβολή καθότι έχω την συνείδησή μου καθαρή πως ΔΕΝ διέφθειρα την Ορθόδοξη Αλήθεια ΟΥΤΕ διδάσκω δικές μου θεωρίες και γνώμες. ΕΑΝ δεν διαθέτεις επιχειρήματα, τότε να ζητήσεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και να πάρεις πίσω αυτή την ΑΙΣΧΡΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ με την οποία επιχειρείς να με σπιλώσεις.

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να με υβρίζεις με τον χειρότερο τρόπο ως εχθρό και Αντίχριστο ότι “διαψεύδω τον Ιησού Χριστό μας, τον Κύριο και Θεό μας” και βεβαίως όποιος τον διαψεύδει είναι “αντί” εναντίον του Χριστού, άρα και εχθρός του Χριστού και προβάλλει τον εαυτό του “αντί Αυτού” εις θέσιν του Χριστού”.

 

Περιμένουμε αντ’ αυτού τις δικές σου θέσεις και την δική σου εξήγηση στα παραπάνω ερωτήματα περί του Κενού Τάφου της, της κατακλήξεως του Σώματός της και… σε ρωτώ… εάν ήσουν ΕΣΥ Θεός και έλαβες Σάρκα, δανείστηκες από αυτό το Πανάγιο και Πανακήρατον Σώμα για την Θεία Ενανθρώπισή σου, θα επέτρεπες έτσι άδοξα αυτο το Θεομητωρικό και Αειπάρθενο Σώμα ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ;;;;;;  Ή μήπως εμάς μας τρώνε κάποια άλλα σκουλίκια αιρέσεως και πλάνης και πάμε κόντρα στην Αγία Γραφή και τους Πατέρες, αποθεώνοντας τον σκουλικιένιο ορθολογισμό μας;;;;

 

Η απάντησή σου αποκαλύπτει και αποδεικνύει πως δεν είσαι Ορθόδοξος αλλά σίγουρα αιρετικός διότι αιρετίζεις ανεπιφύλακτα και μάλιστα το ομολογείς και ο ίδιος: “Φυσικά και είμαι αιρετικός εν σχέσει με την δική σας ψευτοθρησκεία!” Η Ορθοδοξία ΔΕΝ είναι “ψευτοθρησκεία”, ούτε καν “θρησκεία”. Είναι Αποκαλυφθείσα Πίστη από τον Ίδιο τον Θεό. Είναι η Μόνη Αλήθεια, η Μόνη Ορθή Πίστη και Ορθή Λατρεία. “Ψευτοθρησκεία” είναι η αίρεση στην οποία ανήκεις και η πατριαρχική, παναιρετική κοινότητα που σε αναγνωρίζει ως ιστορική δήθεν “Εκκλησία!”

 

Εσύ μιλάς για τον Θεό και την Θεοτόκο “ξεκαρδίζοντας στα γέλια”. Αυτά τα πράγματα δεν είναι για “γέλια ξεκαρδιστικά” και αυτό είναι δείγμα υπερήφανης ψυχής μεμεστωμένης πλάνης. Οι Άγιοι Πατέρες μας παρέδωσαν να το θεωρούμε μεγάλη ύβρις και προσβολή όταν μας αποκαλούν αιρετικό διότι ΔΕΝ βλασφημούμε τον Θεό και ΔΕΝ απαρνούμαστε το Ορθόδοξο Βάπτισμά μας και ΔΕΝ διαφθείρουμε την Αγία Ορθόδοξη Αλήθεια.

 

Εσύ όμως, αντί να το θεωρήσεις μεγάλη βλασφημία και προσβολή που σε αποκαλούμε αιρετικό, κάθεσαι και “ξεκαρδίζεσαι στα γέλια”. Ύποπτο αυτό. Είδες που ο ίδιος το θεώρησα εξ’ ίσου βλαφημία και προσβολή να με αποκαλείς αιρετικό, αντίχριστο που διαψεύδω το Χριστό και ζήτησα εντόνως να το υποστηρίξεις με επιχειρήματα, πράγμα που δεν έκανες.

 

Κάνεις όμως και συ το “δάσκαλο”. Γνωρίζω πολύ καλά πως οι Ο’ μετέφρασαν το Γιαχβέ ως “Κύριος” = Θεός. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην κατά γράμμα ερμηνεία, “Κιβωτός του αγιάσματός” είναι η Χρυσή Κιβωτός του μαρτυρίου όπου φυλασσόταν οι πλάκες με τις 10 εντολές. Γνωρίζω πάλι καλά πως το “ανάστηθι” αποτελεί προστακτική του ρήματος “ανίσταμαι”, εξ του “ανα” = ξανά και ίσταμαι = στέκομαι.

 

Εσύ δεν γνωρίζεις όμως ότι το “ανασταίνομαι” έχει ΚΑΙ την έννοια της επαναφοράς από τον θάνατο στη ζωή! Στο Ιωάν. Κεφ 11, όταν η Μάρθα είπε κλαίγοντας στον Ιησού ότι τέθνηκεν ο Λάζαρος, ο Χριστός της απήντησε: “Λέγει αὐτῇ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἀναστήσεται ὁ ἀδελφός σου!” (Ιω, ια’ 23). Δεν εννοεί εδώ ότι “θα σηκωθεί (“ίσταμαι”) και θα αναπαυθεί μονίμως πλέον στον λαό του…” ἆλλά ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ στη ζωή!

 

Επίσης, στο Πράξεις β’ 23-24, εκεί λέγει ξεκάθαρα ο Λόγος του Θεού (και όχι εγώ) ότι εσείς οι Εβραίοι σκοτώσατε, δολοφονήσατε τον Χριστό, τον Οποίο όμως “ὃν ὁ Θεὸς ἀνέστησε λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου!” Δεν τον είπε δηλαδή “Σήκω, λοιπόν, Κυριε, και αναπαύσου μονίμως πλέον στον λαόν σου” και ξεκουράσου…. Λοιπόν; Περί τίνος ελάλησεν; Σου απαντά πάλιν ο Θεός, στο Πράξεις β’ 31: “Προϊδὼν ἐλάλησε περὶ τῆς ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ ὅτι οὐ κατελείφθη ἡ ψυχὴ αὐτοῦ εἰς ᾅδου οὐδὲ ἡ σὰρξ αὐτοῦ εἶδε διαφθοράν!”

 

Δεν απήντησες επίσης στα ερωτήματα τα οποία σου έθεσα. Αρκέστηκες μόνο (συνηθισμέμη τακτική των αιρετικών) να κάνεις μία κατά γράμμα μόνο ερμηνεία του Ψαλμικού χωρίου 131, 8, η οποία αυτοτελής και ανεξάρτητη δεν ευσταθεί. “Αναπαύσου μονίμως πλέον στον λαόν σου”. Το “μονίμως” υποδηλώνει ότι είχε προηγουμένως μικρές, προσωρινές “αναπαύσεις” αλλά τώρα αναπαύσου “μονίμως” οριστικώς, σαν τους πεθαμένους! Αν είναι δυνατόν!

 

Επίσης μεταφράζεις πάλι κατά γράμμα ότι “Κιβωτός του αγιάσματός του είναι η κιβωτός του μαρτυρίου όπου φυλασσόταν οι πλάκες με τις 10 εντολές”. Εάν σε αυτήν μόνο αναφέρεται, η Κιβωτός διαφυλάξεως τιμαλφών είναι άψυχο αντικείμενο φτιαγμένο από ύλη και δεν έχει καμία ανάγκη να ξανα σταθεί, να “αναπαυθεί” από κάποια υποτιθέμενη πρότερη κούραση… λόγω “περιπλανήσεως από τόπου εις τόπον.” Η περιπλάνηση αυτή, δεν κουράζει την Διαθήκη ώστε να “αναστηθεί”. Μη λέμε πράγματα τρελλά και εξευτελιζόμαστε παγκοσμίως.

 

Γνώριζε λοιπόν πως δύο είναι οι Αγιοπατερικές και αποδεκτές Ορθόδοξες ερμηνείες περί της Κιβωτού του Αγιάσματος.

  1. το Σώμα του Χριστού
  2. η Παναγία, η οποία του δάνεισε από το Σώμα της

 

Ας δούμε την πρώτη, περί του Σώματος:

“Πρόσωπον δε Κυρίου ην το σχήμα της Κιβωτού. Ο γαρ ην η Κιβωτός τω νόμω και ταις πλαξί και τη στάμνω και τη ράβδω, τούτο ην της ακαταλήπτου Θεότητος η Σάρξ η Δεσποτική, ως εν Κιβωτώ φέρουσα την Θεότητα. Περί ταύτης της αγίας κιβωτού έλεγεν ο μακάριος Δαυίδ: ‘Ανάστηθι, Κύριε, εις την ανάπαυσίν σου, συ και η κιβωτός του αγιάσματός σου!” (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Εις τον Ιορδάνην Ποταμόν, Σελ. 931 Β)

 

Ας δούμε τώρα την δεύτερη, περί της Παναγίας:

“Σήμερα ἡ ὁλόχρυση καί θεοκατασκεύαστη κιβωτός τοῦ ἁγιάσματος ἀναχωρεῖ ἀπό τά ἐπίγεια σκηνώματα καί μετακομίζεται στήν ἄνω Ἱερουσαλήμ, γιά νά ἀναπαυθῆ αἰώνια. Καί ὁ θεοπάτωρ Δαυΐδ μᾶς τά τραγουδάει αὐτά μέ τήν κιθάρα του καί ἀναφωνεῖ: «Θά προσαχθοῦν, λέει, παρθένοι», δηλ. ψυχές, «στόν βασιλέα, ἀκολουθώντας πίσω ἀπό αὐτήν θά προσαχθοῦν σέ Σένα» (πρβλ. Ψαλμ. μδ´ 15). (Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου, Εγκώμιον Εις την Κοίμησιν της Αγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου). Και ΜΗ τολμήσεις να βλασφημήσεις τον ΜΕΓΑ αυτό Άγιο Πατέρα της Εκκλησίας, τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη και τον αποκαλέσεις “πλανεμένο μοναχό του μεσαίωνα που διδάσκει παπικά σκύβαλα!!!!!”

 

Το βροντοφωνάζει και ο Άγιος Ταράσιος, Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων: “Λόγος Πανηγυρικός εἰς τά Εἰσόδια τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἠμῶν Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας”: “Αὔτη γάρ ἡ τῶν Ἁγίων Ἁγία… ἡ Κιβωτός τοῦ Ἁγιάσματος!” ΑΥΤΗ είναι η Κιβωτός του Αγιάσματος! Αυτή είναι η ζώσα, η αληθινή και έμψυχος Κιβωτός! “Χαίρε Κιβωτέ, χρυσωθείσα τω Πνεύματι!” (Ακολουθία Χαιρετισμών).

 

Το βροντοφωνάζει και ο Μέγας Άγιος Πατήρ της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Πρόεδρος της Ενάτης Οικουμενικής Συνόδου ο οποίος μάλιστα ΔΙΕΚΟΨΕ το Μνημόσυνον του Λατινόφρονος αυτού πατριάρχου Ιωάννου Καλέκα. Ας δόυμε τί λέγει επί τούτου:

“Το γεννήσαν εικότως σώμα, συνδοξάζεται τω γεννήματι δόξη θεοπρεπεί, ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΙΣΤΑΤΑΙ, κατά το προφητικόν άσμα, τω πρότερον αναστάντι τριημέρω Χριστώ, Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ. Και παράστασις γίνεται τοις μαθηταίς ΤΗΣ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, αι σινδόνες και τα εντάφια μόνα περιλειφθέντα τω τάφω, και μόνα κατ’ αυτόν ευρεθέντα τοις κατά ζήτησιν προσελθούσι, καθάπερ επί του Υιού και Δεσπότου πρότερον. Ουκ ην δε χρεία και ταύτην έτι προσολίγον, καθάπερ ο ταύτης Υιός και Θεός, διατρίψαι τη γη. Δια τούτο προς τον υπερουράνιον ευθύς ανελήφθη χώρον από του τάφου!»

 

Το βροντοφωνάζει και ο Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός: “Φρένα καθάραντες καὶ νοῦν τοῖς Ἀγγέλοις καὶ ἡμεῖς πανηγυρίσωμεν, φαιδρῶς ἐξάρχοντες Δαυϊτικὴν μελῳδίαν, τῇ νεάνιδι Νύμφῃ τοῦ παμβασιλέως Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν, Ἀνάστηθι Κύριε, λέγοντες, εἰς τὴν ἀνάπαυσίν σου, σὺ καὶ ἡ κιβωτὸς τοῦ ἁγιάσματός σου. Ὡς γὰρ παλάτιον τερπνόν, ταύτην κατεκόσμησας, καὶ κατεκλήρωσας αὐτήν, τῇ πόλει σου Δέσποτα, περιποιεῖσθαι καὶ σκέπειν, ἐκ πολεμίων βαρβάρων, τῇ κραταιᾷ δυνάμει σου, ταῖς ἱκεσίαις αὐτῆς.” Μη γίνεσαι λοιπόν “πολέμιος βάρβαρος” να πολεμάς την Παναγία!

 

 

Όπως αυτό που περιέχει τις πλάκες του Νόμου λέγεται “Κιβωτός του Αγιάσματος”, με τον ίδιο τρόπο και αυτή η οποία εχώρησε στην κοιλία αυτής τον Νομοθέτην και Δοτήρα του Νόμου, επίσης λέγεται “Κιβωτός του Αγιάσματος” Αυτός ο παραλληλισμός είναι των Αγίων Πατέρων: “Πλάκας θείας πάλαι κιβωτός, χειρὶ γραφείσας Θεοῦ, συνέσχε πάναγνε, ἡ σὴ δὲ ἄχραντε Δέσποινα, σεβασμία καὶ τιμία σορός, Ζώνην κατέχει τὴν Αὐτόν, τὸν Νομοθέτην ἐν σοί, συγκατασχοῦσαν. Φρικτὸν τὸ Μυστήριον!”

 

 

Όντως φρικτό το Μυστήριο, Ιωάννη Μ. Φρικτό όμως είναι και να αποκαλείς τα Φρικτά Μυστήρια ως “σκύβαλα” απλά επειδή δεν τα χωρεί ο αιρετικόφρων νους σου. Και έχεις έπειτα το θράσος να λες ότι σε πείραξε ο καλόγηρος που σε κατηγόρησε για έλλειψη ορθοδόξου καταρτισμού και πλουτισμού Θεολογίας, πράγμα το οποίο απέδειξες επαρκέστατα και συνεχίζεις να αποδεικνύεις αποκαλώντας την Αγιά μας Ορθοδοξία “Ψευτοθρησκεία!”

 

Είναι αισχρή συκοφαντία και κακοπροαίρετο ψεύδος να μας εγκαλείς εσύ “για αισχρή συκοφαντία και κακοπροαίρετο ψεύδος”. Ευτυχώς που υπάρχουν τα γραπτά, αυτά μένουν! Ευτυχώς που υπάρχουν καλοπροαίρετοι αναγνώστες και “ευτυχώς” που υπάρχει… Θεός! Για σένα μάλλον… δυστυχώς! Διότι υπάρχει και η Θεοτόκος ως Μήτηρ της Ζωής, Ζωντανή, ολοζώντανη να σε κρίνει για το μίσος σου εναντίον της Μεταστάσεώς της. Αν έχεις ίχνος αγαθής διαθέσεως μέσα σου, τότε θα σε φωτίσει προς μετάνοιαν και αναγνώριση των βλασφημιών σου. Βλάπτης την φήμη της ως Μητέρα της Ζωής και όχι ως Μητέρα της σήψεως και αποσυνθέσεως.

 

Βλέπω πάντως πως ο πολύ πληγωμένος σου εγωισμός σε εξαναγκάζει να καταφύγεις (τόσο ασύνετα και άσοφα για την ηλικία σου) σε ρηχή, σιχαμερή αυτοδιαφήμιση και αυτοέπαινο: “Χιλιάδες Ορθόδοξοι με γνωρίζουν επί 50 χρόνια ως αγωνιστή της Ορθοδοξίας, (ώπα, δοξάστε με!) αρκετοί δε, μεταξύ των οποίων κληρικοί, μοναχοί, επίσκοποι, θεολόγοι, (και η σύμπασα κτίσις) γνωρίζουν ποιος είναι ο σχολιαστής Ιωάννης Μ. (“ακόμη και οι πέτρες αν τις γυρίσεις ανάποδα, τ’ όνομά μου θα δεις!” όπως παραφούσκωνε ο σαχλός ΙΚ) επικοινωνούν τηλεφωνικώς, με μέιλ, συνεκλησιαζόμαστε, σε άλλους εξομολογούμαι”.

 

Και λοιπόν, τί θέλεις, βραβείο; Μα εσύ έκανες βραβείων απονομή μόνος σου! Για να είμαστε επίκαιροι, θες και αναγνώριση, χρυσό μετάλλιο στον μολυσμένο εκκλησιολογικό σου στίβο; Τί τραγική ειρωνεία! Να τρέχεις μόνος και να βγαίνεις δεύτερος… Πρώτος ο εγωισμός σου! “Ο εγωισμός είναι ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν και μεγάλο!” (Μεγας Βασίλειος). Μη μας διαφημίζεις λοιπόν την αξία και τον “πλούτο” σου. “Εισίν οι πλουτίζοντες μηδέν έχοντες και εισίν οι ταπεινούντες εαυτούς εν πολλώ πλούτω” (Παροιμ. Σολ. ιγ’ 7). Μη καυχάσαι και πολύ για τους χιλιάδες Ορθοδόξους που σε γνωρίζουν επί 50 χρόνια ως “αγωνιστή της Ορθοδοξίας!” Άκουσε τον Λόγο του Θεού: “Μή καυχάσθω o φρόνιμος εν τή φρονήσει αυτού” (Α’ Βασιλ. 2.10).

 

Είναι αισχρή συκοφαντία, κακοπροαίρετο ψεύδος και αηδιαστική κακοήθεια να με εγκαλείς για “τα σχόλια εκείνα που δεν δημοσιεύτηκαν (κόπηκαν)” τη στιγμή που είμαι απλός φιλοξενούμενος στο Ιστολόγιο “ΟΜΟΛΟΓΙΑ” και δεν φέρω ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη ούτε καν γνώση, ούτε καν δυνατότητα ελέγχου για “όσα σχόλια κόβονται”. Και εάν υποπτεύεσαι πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλού να αναζητήσεις ευθύνες και θα σε απαντήσει σχετικώς ο Ιστολόγος.

 

Μην κολακεύεις ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τον μηδαμινό εαυτό σου και επαίρεσαι φαρισαϊκώς λέγοντας “δεν δημοσιεύονται όσα σχόλιά μου τον κατατροπώνουν”. Πω πω, σα πολύ “με κατατρόπωσες”, τόσο πολύ τώρα δεν μπορώ να κοιμηθώ, που έχω χάει τα λογικά μου και δεν ξέρω ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Είσαι φοβερός! Φόβος και τρόμος! Με “κατατρόπωσες!” “Έσκισες!” “Έδωσες ρέστα!” Βγες και ξαναπέστα! Το παραμύθι σου ξαναπέστο! Ούτε Μέγας Αλέξαντρος να ήσουν! Τσεγκεβάρας τρομάρα σου να σε βγάλουμε και στάμπα σε μπλουζάκι!

 

Είναι αισχρή συκοφαντία, κακοπροαίρετο ψεύδος και αηδιαστική κακοήθεια να με εγκαλείς, για ανωνυμία ή ψευδωνυμία, ειδικά εμένα που τα πολεμώ, τα απεχθάνομαι ιδιαιτέρως και εντόνως κι έχω χάσει αδελφούς και φίλους εξ’ αιτίας αυτής μου της εμμονής. Γράφεις: “Και που να ξέρω εγώ ότι υπό πολλά “επώνυμα ψευδώνυμα” λ.χ. Μ.Ιωάννης, “Ορθόδοξη Αλήθεια” κ.α. δεν κρύβεται πάλι το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή ο μοναχός Νικόδημος;”

 

Ντροπή! Τολμώ να πω “μάρτυς μου ο Θεός” ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ απ’ αυτούς. Εχω την συνείδησή μου καθαρή και ΚΡΙΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ, από τότε που απεκάλυψα τους λόγους της ψευδωνυμίας ως “Μοναχός Νικόδημος” και ζήτησα ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, από τότε ΔΕΝ ξαναέγραψα ΠΟΤΕ μου, ΟΥΤΕ ανωνύμως, ΟΥΤΕ ψευδωνύμως! Αυτό μπορεί να σου το διαβεβαιώσει και ο Ιστολόγος ο οποίος έχει την δυνατότητα, αν θέλει κι αν το επιθυμεί, υπάρχουν εφαρμογές σε μορφή (torrent) που τον επιτρέπουν να ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ιδιότητα ανωνύμων και ψευδωνύμων σχολιαστών από οποιαδήποτε χώρα.

 

Επί πλέον, γιά όνομα του Αληθινού μας ΘΕΟΥ και της Αληθούς Λατρείας Αυτού, αν θέλεις, να κανονίσουμε τηλεφωνικό ραντεβού ανοιχτής ακροάσεως με τον πνευματικό σου ή και τον πνευματικό μου και δίνοντας όρκο στο πετραχίλι τους ενώπιον του Παναγίου Πνεύματος να ομολογήσω εξ’ όλης μου της καρδίας, της ψυχής μου, της ισχύος και της διανοίας πως ΔΕΝ γράφω ΠΟΤΕ ψευδωνύμως, ΟΥΤΕ ὡς “Μοναχός Νικόδημος”, ΟΥΤΕ ως ΤΙΠΟΤΕ άλλο!

 

Γράφεις: “Με τη γνωστή διαδικασία που ακολουθείται στα άρθρα του Πανταζή τα σχόλιά μου δεν δημοσιεύονται όλα..” Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε δικά μου άρθρα, έχω κάθε δικαίωμα να θέτω εγώ τους όρους του διαλόγου και να υποδεικνύω ποια σχόλια θα βγαίνουν και ποια όχι. Χωρίς φυσικά να έχω ΟΥΔΕΜΙΑ πρόσβαση στα σχόλια, ζήτησα από τον αγαπητό Οδυσσέα να ΜΗΝ βγάζει κάτω από δικά μου άρθρα ΚΑΝΕΝΑ ανώνυμο σχόλιο. Αυτό το σεβάστηκε και το σέβεται αφάνταστα! Κάποιες φορές, μου στέλνει και κάποιο ανώνυμο άρθρο, εάν το θεωρεί αξιόλογο και με ρωτά πρώτα εάν θεωρώ σκόπιμο να βγει ή όχι, και γω του απαντώ αναλόγως και σχετικώς κάθε φορά.

 

Πάντως είναι προς ΤΙΜΗΝ του που το κρατάει. Και συ ο ίδιος, εάν έγραφες κάποιο άρθρο και είχες κάποιους όρους που θα επιθυμούσες να τηρηθούν, να ξέρεις ο Οδυσσέας θα το σεβόταν απολύτως. Σαν Ιστολόγος βέβαια, έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει γενικώς ποιά άρθρα θα βγάζει και ποια όχι, αλλά όταν κάνεις τέτοια δήλωση περί απορρίψεως σχολίων, τον αγαπητό Οδυσσέα προσβάλλεις και όχι εμένα, διότι το ξαναλέγω, δεν είμαι ο Ιστολόγος και δεν έχω δυνατότητα να ασκήσω ηλεκτρονικό έλεγχο να λογοκρίνω. Παρά ταύτα διατηρώ το έννομο δικαίωμά μου να μην επιτρέπω ανώνυμα σχόλια σε δικά μου άρθρα (και σε όποιους αρέσει…).

 

Είσαι λοιπόν ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ και ΑΔΙΚΟΣ μέχρι συκοφαντίας όταν θρασύτατα αναφέρεις: “Είμαι αναγκασμένος να σταματήσω εδώ τον “διάλογο” λόγω της αντιδημοκρατικής και αντιχριστιανικής διαδικασίας την οποία ΑΠΑΙΤΕΙ ο “επώνυμος” μοναχός Νικόδημος”…

 

Είναι ΨΕΥΔΟΣ και ΑΠΑΤΗ να κάνεις τέτοιου είδους ανεύθυνες και ανέντιμες δηλώσεις. ΔΕΝ είναι καθόλου “αντιδημοκρατική και αντιχριστιανική διαδικασία” η αίτηση να γίνονται ΕΠΩΝΥΜΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ σχόλια στα δικά μου άρθρα, διότι σιχαίνομαι την ανώνυμη, ανέντιμη και ανεύθυνη κατηγορία και συκοφαντία. Άλλο πράγμα η απλή έκφραση μίας αντίθετης γνώμης και άλλο η βλάσφημη, προσβλητική επίθεση και συκοφαντική δυσφήμιση. Εάν και όποτε κάνω κάποια επίθεση με εκφράσεις σκληρές και γιά κάποιους “απρεπείς” (σχετικό κι αυτό) φροντίζω πάντοτε να στηρίζω με επιχερήματα σοβαρά και υποστατά, δίκαια και αληθινά, τα όσα ΕΠΩΝΥΜΩΣ καταγράφω, με ΕΥΘΥΝΗ οποιαδήποτε ΣΥΝΕΠΕΙΑ του Νόμου. Μη μου μιλάς λοιπόν τόσο υποκριτικά και θεατρινίστικα για δήθεν “αντιδημοκρατική και αντιχριστιανική διαδικασία!”

 

Βεβαίως  δηλώνω και εγώ “με αγάπη Χριστού” διότι ΔΕΝ σε εχθρεύομαι ως πρόσωπο, αλλά μισώ τις αρρωστημένες σου αντιλήψεις και πολεμώ διά παντός την πλάνη όπως ο γιατρός τον καρκίνο, χωρίς όμως να μισεί τον ασθενή αυτοπροσώπως. Διάβαζε μόνο ΚΑΛΑ τις Πηγές και φρόντιζε να στηρίζεις τις αρνήσεις σου χωρίς με Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά επιχειρήματα, χωρίς εμπάθεια και αφορισμούς, όπως τον ανυπόστατο αφορισμό του Νικολάου Σωτηροπούλου εκ της δήθεν “Μείζωνος και Υπερτελείας πατριαρχικής Αιρεσιαρχικής Συνόδου!”

 

Καλόν αγώνα και ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ (εάν δεν έχεις ακόμη Απομακρυνθεί από τους αιρετικούς ποιμένες και διατηρείς, όπως ομολογείς, εκκλησιαστική κοιωνία μαζί τους). ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…

 

Leave a Reply