“ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ”

Είδα στην αγαπητή Ιστοσελίδα “Ομολογία”, τα παρακάτω σημαντικά και αξιόλογα κλιπ:

http://apotixisi.blogspot.com.au/2015/07/blog-post_4.html

και άφησα το παρακάτω σχόλιο:

Ωραίο το τραγούδι “Δεν σε φοβάμαι… Με την Ελλάδα ξυπνάω και κοιμάμαι”… Πραγματικά επίκαιρο, Οδυσσέα, για τις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας.

Όταν όμως το είδα και αλλού, έγραψα φιλικά, αντικειμενικά και αυθόρμητα, το παρακάτω σχόλιο:

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2015/02/blog-post_88.html

“Συγκινητικό το άσμα, αλλά δυστυχώς ο στιχουργός Κυριάκος Ντούμος, περιέπεσε σε βλασφημία κατά του Μόνο Αληθινού μας Θεού! Εύχομαι αυτό να έγινε ασυνείδητα. Στο β’ μισό του τραγουδιού, (στο 2:20”) κάνει “ομολογία πίστεως” λέγοντας “έχω στη Κρήτη ένα Θεό” (το αναγράφει με “Θ” κεφαλαίο) αναφερόμενος στο ψευτοείδωλο του Μίνωα και προβάλοντας στο κλιπ το Παγανιστικό Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, δείχνοντας μάλιστα και τα στητά του κέρατα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο σταμάτησα το κλιπ. Πάγωσα. Δεν άντεξε η ψυχή μου να συνευδοκεί με τη λατρεία ενός “μοναδικού” τάχα “θεού” αλλοτρίου και μάλιστα δαιμονικού. Δεν με ενδιέφερε πλέον η συνέχεια. Και τραγουδιστής να ήμουν, θα έκανα αυστηρή επιλογή των τραγουδιών και των στίχων. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, “ποιητική αδεία”…

Έχει και η Μελίνα Ασλανίδου το δικό της μερίδιο ευθύνης μιας τέτοιας μουσικολατρευτικής εμπλοκής.

Είναι και αυτό ενδεικτικό του μολυσμού της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού που ασυνείδητα εκχέεται ακόμη και σε τέτοια ποιοτικά λαϊκά άσματα. Είναι μπέρδεμα καλλιτεχνικό, σύγχυση φιλολογική και “θυσία εσπερινή” ειδωλολατρικών θεοτήτων εις βάρος του Μόνου Αληθινού μας Τριαδικού Θεού, στο βωμό της άσπιλης Φιλοπατρίας.”

Θα μπορούσαμε ίσως να γράψουμε σε δανεική παράφραση μια σχετική παρόμοια Ορθόδοξη Ωδή: “Δεν σας φοβάμαι, Οικουμενιστές, δεν σας φοβάμαι… Με το Χριστό ξυπνάω και κοιμάμαι”…

Πάντως συγχαρητήρια σε αυτήν την Ελληνίδα Μάνα! Ελληνίδα με “Ε” Κεφαλαίο! Εύχομαι και προφανώς έτσι είναι, πως είναι Ορθόδοξη Ελληνίδα ποτισμένη με το Φως του Ευαγγελίου! Για αυτό τα λέει “χύμα” και κάνει τη δική της Ομολογία!

Επίσης, ευχαριστώ τους αγαπητούς Νίκο και Σουλτάνα Χειλαδάκη για τα κλιπ και για τις δυναμικές μαρτυρίες, ζωγραφικές Ομολογίες των μικρών παιδιών με το ηρωϊκό το ΌΧΙ! Σαν πατέρας σφυγμομετρώ το παλμό τους και αφουγκράζομαι την ανησυχία και την αγωνία τους, βιώνω τον προβληματισμό τους.

Ραντεβού στη προσευχή….

Leave a Reply