ΕΚΦΡΑΣΗ ΧΑΡΑΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ! Νικολάου Πανταζή, Αποτειχισθέντος θεολόγου

π….. “Ευ-στάθιε”, Ευ ίστασαι, στέκεσαι ορθώς. Το “Στώμεν Καλώς” σημαίνει “Στώμεν Ακοινωνήτως” με τους κοινωνούντας με την αίρεση! Το “Στώμεν Καλώς” απευθύνθηκε ως ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ακόμη και στους Αρχαγγέλους, να απομακρυνθούν από τους υπολοίπους πεπτοκότες αγγέλους που ακολούθησαν τον Πατριαρχικό τους Εωσφόρο!

Αλλά και ο Αδάμ ακόμη, εάν έκανε ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ από την Εύα, δεν θα γνώριζε έξωση και εξορία από τον Παράδεισο. Ήθελε όμως να έχει καλές σχέσεις με την “Εύα” και να πείθεται στα διαθρησκειακά της γλυκόλογα που υποσχόταν “θέωση” δελεαστική. Κι’ ύστερα είχε το θράσος να κατηγορεί το Θεό που του την έδωκε… Είναι ΤΟΣΟ παλιά η Αποτείχιση και όμως ΤΟΣΟ παρεξηγημένη!

Δέστε. Μια “Μνημόνευση” και “Κοινωνία” του Συνευδοκούντος Αδάμ με την “φιλοσοφία” της Εύας και ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ολόκληρη η ανθρωπότης!

Επίσημη Μνημόνευση έκανε ο Αδάμ: “η Γυναίκα που μου έδωσες!”

Επίσημη Μνημόνευση έκανε και η Εύα: “Με εξηπάτησε ο όφις!”

Αλλά και ο Πάπας ΠΟΙΟΝ Μνημόνευσε όταν διέπραξε το Σχίσμα του 1054; ΤΟΝ ΟΦΙ! Ήθελε κι’ ο Πάπας να γίνει “Θεός”, Πρώτος και Αλάθητος και Οικουμενικός.

Και μετά σου λένε οι σημερινοί οι “Μεταπατέρες” πως δεν υπάρχει Μυστηρίων Μολυσμός. Και τους βαρά “κατακούτελα” με το βαρύτατο χρυσό Ευαγγέλιο που κρατούν, ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: “ΟΤΙ ΜΟΛΥΣΜΟΝ ΕΧΟΥΣΙΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ!”

Και εάν ο Νεός Αδάμ, η “Περιφερειακή”, Διοικητική (ὀχι η Διαχρονική) ορθόδοξη εκκλησία, ΕΑΝ έκανε ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ από την Εύα του Οικουμενισμού, δεν θα αποκοβόταν από το Σώμα του Χριστού, και έπειτα τολμούν και κατηγορούν εμάς πως είμαστε εμείς “εκτός σώματος”…

Ποιοι; Οι Σωματέμποροι του Π.Σ.”ε”! Οι Λάτρες του Μωάμεθ, τα ανήμπορα και ταλαίπωρα πιόνια στη Σκακιέρα του Σιωνισμού! “Οι Κουρελούδες του Διαβόλου” (κατά τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο) που μεθούν με το “αθάνατο” κρασί του Αντιχρίστου “Χορεύοντας με τους λύκους” στις πίστες του Βατικανού…

Χαίρομαι που γνώρισες από κοντά τον π. Ευθύμιο. Και να ξέρεις, είσαι πολύ πιο ευλογημένος από μένα! Αν και πνευματικός μου, δεν τον γνώρισα ποτέ μου! Τι ομορφιά που έχει η “τρέλλα” της Αγιοπατερικής λογικής ε; Η Ορθόδοξη Αλήθεια δεν περιορίζεται από ωκεανούς…

Είναι κάτι “αδελφοί” εδώ στην Αυστραλία, που τους χάρισε ο Θεός μια κάποια άνεση οικονομική και όμως, ενω πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, δεν κάνουν τον ευλογημένο κόπο να επισκεφτούν τον π. Ευθύμιο. Μέχρι την Αριζόνα όμως πάνε, κι’ ακόμα παρά πέρα, σ’ αυτούς που κάνουν τη νύχτα-μέρα κι’ όταν τους ρωτάς για Αποτείχιση-Απομάκρυνση από αιρετικούς, σου λένε “σχίσμα εγώ δεν κάνω!” Βάζουν αυτό το “εγώ” πάνω από τον Μέγα Φώτιο τον Ιερό που προήδρευσε επί της ΑΒ’ Συνόδου. Λες κι’ είναι ο Μέγας Φώτιος ένοχος “κολάσεως” για αιώνια προτροπή πλάνης και ψυχοφθόρος εντολέας σχίσματος…

Κι’ όταν το ΙΔΙΟ το Άγιο Πνεύμα, ο ΙΔΙΟΣ ο Θεός τους καθυσυχάζει και τους λέγει διά αυτής της Θεοφωτίστου Συνόδου: “ΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΙ την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον!” Αυτοί πάλι, εκεί, το ξεκούρδιστο χαβά τους, “αγιοπατερική διδασκαλία” η…  αφεντειά τους! “Δε φεύγω από την εκκλησία!”

Και ποιοί το λένε αυτό; ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ. Οι “Κυριλάτοι και Αεράτοι”. Όπου φυσάει ο άνεμος πάνε, και οι ίδιοι γίνονται άνεμος. Αεμοπαρμένοι, νυχτωμένοι και ναυαγισμένοι. Μας λένε “σχισματικούς”… Ποιοί;;; ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ και ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΔΑΡΜΕΝΟΙ. Οι στην Δεσποτοκρατία συμβιβασμένοι και στον Πάπα της Ανατολής υποταγμένοι! Οι με την αίρεση συνυπάρχοντες, με την πλάνη Συν-Οδοιπορούντες και με τον Οικουμενισμό Συγκοινωνούντες!

Δε σου κρύβω πάτερ πως δάκρυσα όταν διάβασα το σχόλιό σου. Όχι επειδή επέτρεψε η χάρι του Θεού να αγγίξουν τα φτωχά μου λόγια την ιερατική σου ψυχή, αλλά να επειδή ασφαλή αισθάνομαι και έντονη την πεποίθηση πως όχι μόνο βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο αλλά η παντοδύναμος και “πανσθενής χάρις του Θεού, η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλειπή αναπληρούσα” θα σε οδηγήσει στο θέλημα του Θεού, στην “ορθή όπως λες απόφαση” διότι μόνο τότε η απόφασή μας είναι ορθή, όταν αυτή εναρμονίζεται με την ορθή Αγιοπατερική Γραμμή, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το θέλημα του Θεού. Και έτσι είμαστε και εμείς σε ασφαλή πια δρόμο.

Δεν έχω να σου πω τίποτε ιδιαίτερο. Διαλέγεις το Θεάρεστο. “Ηδυνθείη Αυτώ, η διαλογή μου, εγώ ευφρανθήσομαι επί τω Κυρίω!”

Χαίρε, ευφραίνου και αγάλλου! Η Αγία Τριάς γνωρίζει πως δεν επιτελείς σχίσμα. Εξετάζει και διερευνά τα μύχια της καρδιάς σου, τα βαθέα της ψυχής σου. Ο Ψυχοσώστης Σωτήρ σου εξιχνιάζει τας των κριμάτων σου αβύσσους. ΒΛΕΠΕΙ πως τα κίνητρά σου είναι αγνά, πονετικά. Αποστρέφεσαι με μίσος ιερό, την παναίρεση του Οικουμενισμού. Συνάμα επιθυμείς, στηριγμός ουσιαστικός να βρεθείς, σε πολλούς αδελφούς που σε έχουνε μέγιστη, πραγματική ανάγκη.

Έστω και μία ψυχή να προστρέξει σε ένα ιερέα που αρνείται να Μνημονεύσει Οικουμενιστή πρόεδρο, άξιζε η θυσία σου και η διαθεσιμότητά σου να υποστείς οποιοδήποτε διωγμό και οποιαδήποτε “ποινή” χάριν της αγάπης του Χριστού, χάριν της Αληθείας Αυτού! Δεν θα μπορέσουν να σου κάνουν τίποτε. Κι’ αν σε “καθαιρέσουν”, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, μεγάλα “παράσημα” τιμητικά σου αξίωσε, τιμή τιτάνια σου δώρησε και μακαρισμόν δόξης αιωνίου.

Θα εύχομαι για σένα και συ για μένα και όλοι μας για όλους, Αποτειχισμένους και μη. Ο καθένας στη δική του ώρα, στου Θεού τη στιγμή, εν καιρώ ευθέτω, σε καιρό ευπρόσδέκτο και ημέρα ομολογίας. Μόνο, πάτερ μου, μη με αποκαλείς “κ. Πανταζή” αλλά σκέτο αδελφέ Νικόλαε. Όσο για το Χριστεπώνυμο όνομά σου, και γι’ αυτό θα εδοκήσει ο Επώνυμος Θεός!

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΣΗ! ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΣΟΥ. ΒΑΛΕ “ΔΙ’ ΕΥΧΩΝ” ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ, ΕΙΝ’ Ο ΘΕΟΣ ΚΙ’ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! “ΤΙΝΑ ΦΟΒΗΘΗΣΟΜΑΙ;;;”

Νικόλαος Πανταζής

Leave a Reply