Περί προσεχούς Ημερίδος Μητροπόλεως Πειραιώς αναφορικώς της ΑΒ’ Συνόδου – Νικολάου Πανταζή, θεολόγου

Η εν λόγω Ημερίδα-Αγουρίδα, άργησε κατά πολύ να ορισθεί και τα νυν ανασταίνεται εν τόπω και χρόνω. Λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά. Σα φάντασμα και ξωτικό ξεσπά και εξορκίζει κάθε αίσθηση Εκκλησιαστικού Δικαίου. Διαβρώνει κάθε έννοια ισότητος και ισοπεδώνει κάθε αρχή δημοκρατίας. Εγκαθιδρύεται η Βασιλεία της Διπλωματίας. Δεν κρατεί διόλου των αγγέλων ο Δήμος. Τουναντίον η Δεσποτοκρατία καλά κρατεί. Κι’ επικρατεί ο καλπάζων ορθολογισμός, η τυραννία της άνοιας, η αποθέωση της παράνοιας και η άνομη μετάθεση Πατερικών Ορίων “α έθεντο οι Πατέρες ημών…”
Στεφανώνεται η Άρχιμανδριτική υποκρισία και απολυτοποιείται η θύραθεν διακομματική φατρία. “Μεμέρισται ο Χριστός” σε Μητρομανή κόμματα και διαμελίζεται η Αλήθεια σε γεροντομανίας καμώματα. Οικειοποιείται η σκοτεινή, παρασκήνια πρακτική των τεκτονικών στοών, “κεκλεισμένων των θυρών”, των αγίων Συνοδικών το “Δι’ ευχών”, αποκλεισμένων των Αποτειχισμένων. Και επικροτείται επιτυχέστατα ο Σατυρικός Θίασος: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!”
Εάν θέλουν οι υπεύθυνοι Οργανωτές να έχουν ανεγνωρισμένη τιμιότητα, Ορθοδοξοπρεπή αξιοπρέπεια και πρωταποστολική ευθύνη, θα πρέπει, έστω και στο “παρά πέντε” να αναθεωρήσουν το άδικον της ακάρπου μεθοδεύσεως, θέτοντας φρένο στη διακωμώδηση των Ελληνορθοδόξων θεσμών, στο χλευασμό των αξιών και διασυρμό Κανονολογικών προϋποθέσεων. Με χαρτοπολεμικούς παλινδρομισμούς και παιδαριώδεις χαρταετούς της Τσικνοπέμπτης, δεν γκρεμίζεται του Οικουμενισμού το Κάστρο.
Με απότομη στροφή 180 μοιρών, θα πρέπει πάραυτα:
  • να προσκαλέσουν επισήμως και εντίμως, την τετιμημένη, υπερευλογημένη, επιτακτική και άκρως αποκαλυπτική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ράσκας Αρτεμίου, ο οποίος – υπ’ όψιν – θα ευρίσκεται εντός Ελλάδος τω καιρώ εκείνω, (καθόλου τυχαίο, όχι όμως μεθοδευμένο και ενορχηστρωμένο)
  • να προσκαλέσουν επίσης τους δύο υπέρ δικαιοσύνης Χριστού δεδιωγμένους συνονόματους πατέρες Ευθυμίους και λοιπούς Αποτειχισθέντες αδελφούς, χωρίς να εξαιρεθούν και αποκλεισθούν αξιότιμες και σεβαστές γυναίκες
  • Να προσκαλέσουν δίχως να προδικάσουν, δίχως να περιθωριοποιήσουν, δίχως δολιότητα και διαπλοκή, δίχως φόβο και πάθος, δίχως επιφύλαξη και ενδοιασμούς, δίχως ουδεμία προκατάληψη και χρονίζουσα αισθητή εμπάθεια.
  • Να τους προσκαλέσουν ολοψύχως και συνάμα να τους παρακαλέσουν να φέρουν όποιον αγαπάνε!
  • Να τους προσφέρουν απλόχερο και απεριόριστο βήμα.
  • Να επιτρέψουν ζωντανή κάλυψη με παρουσία οποιονδήποτε εκπροσώπων καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και ιστολόγων.
  • Να επιτρέψουν ζωντανή μετάδοση από το διαδύκτιο και συμμετοχή πιστών από κάθε γωνιά της γης με ερωτήματα και παρεμβάσεις.
  • Να επιδιώξουν τηλεφωνική-τηλεοπτική συμμετοχή του Πατριάρχου ή έστω εκπροσώπησή του από εντεταλμένη, εξουσιοδοτημένη οντότητα.
  • Να δηλώσουν γραπτώς και υπευθύνως πως δεν θα αρκεστούν σε γνωματεύσεις, πορίσματα και σοφίσματα αλλά σε περίπτωση καθορισμού, προσδιορισμού, εντοπισμού, ευρέσεως και αποδοχής της Αγιοπατερικής Μεθόδου, Διδασκαλίας και Γραμμής, να κηρυχθεί πάση τη Οικουμένη, ουχί διά λόγων αλλά πράξεων και δια-Μητροπολιτικών Διατάξεων και Προκηρύξεων, η κατεπείγουσα, ουσιαστική ανάγκη ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.
Προς άμεσο καθησυχασμό των γερόντων, θα μπορεί εν τέλει να παγιωθεί και υπογραμμισθεί Δήλωση Κατηγορηματική των Ηγετικών Επισκόπων πως δεν θα προβούμε σε ουδεμία δημιουργία Νέας Συνόδου και ανεξέλεγκτες, ανυπόστατες χειροτονίες. Η Ημερίδα εν τέλει και υπερτελείως, θα σταθεί και μία τέλεια αφορμή για επίσημη ένωση και επανένταξη των Παλαιοημερολογιακών Παρατάξεων μετά της Επισήμου, Αποτειχισθείσης, Όντως Αντι-Οικουμενιστικής και πλέον Υποστατικής, Διαχρονικής του Χριστού Εκκλησίας, η οποία ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΠΑΠΑ.
ΙΔΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ…

Leave a Reply