ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ X. ΠΕΡΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

Ολόκληρο τον διάλογο θα βρείτε στο αγαπητό Ιστολόγιο “ΟΜΟΛΟΓΙΑ” εδώ:

https://apotixisi.blogspot.com.au/2016/08/blog-post_93.html

 

Δυστυχώς, αγαπητέ Κυπριανέ, ΔΕΝ ΑΠΗΝΤΗΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ στον/στην “Σαχάρ” 2:13π.μ. Λες πολλά, μα ΔΕΝ απαντάς, απλά συγχέεις και “την πιάτσα σου χαλάς….” Η φράση σου “Οι προκαταλήψεις μάς βλάπτουν” είναι απλή υπεκφυγή…

 

 

Το σχίσμα το έκαναν οι Οικουμενιστές και προσκυνητές του Πάπα! Το έκαναν όμως ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ που δημιούργησαν νέες πολλές συνόδους! “ΚΑΚΑ τα ψέματα!” ΑΠΛΗ η λογική. Υπάρχει Αποτείχιση ΟΡΘΗ, υπάρχει και ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ, πλανεμένη και σχισματοποιητική! Πολυκεφαλική! Πολυκλαδική! Πολυ-παραταξιακή! Γνώριζέ το μία και καλή. Τολμώ και μιλώ στην δήλωσή μου αυτή εκ μέρους όλων των Νεο-Αποτειχσθέντων ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ αγαπητών μου αδελφών, ιερέων και μοναχών!

 

 

ΔΕΝ αποβλέπουμε καθόλου στη δική μας προσωπική δικαίωση. Αποβλέπουμε στην δικαίωση της Διαχρονικής Εκκλησίας του Χριστού, στην δικαίωση της ΑΛΗΘΕΙΑ της Μίας, Αγίας, Φιλτάτης μας Ορθοδοξίας, αποβλέπουμε στην Διαχρονική Διδασκαλία των Αγίων μας Πατέρων! Εκεί αποβλέπεουμε αγαπητέ! Αυτούς ακολουθούμε και όχι το θέλημά μας! Στο Θεό πειθαρχούμε και όχι σε αιρεσιάρχες. Στους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες υπακούμε και όχι σε γέροντες συμβιβασμένους και θιασώτες μιας “αρρωστημένης υπακοής” που θυσιάζει Πίστη και Δόγμα!

 

 

ΒΕΒΑΙΩΣ είναι αδιαμφισβήτητη η Αλήθεια Του Χριστού: «Καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ. ιστ’ 18). ΠΟΙΑΣ “αυτής” όμως; Ποίας “Εκκλησίας;” Τη σήμερον ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ δηλώνουν “Εκκλησία”. Και οι “άγιοι πάντες” συνοδικοί, δηλώνουν επισήμως πλέον τους ετεροδόξους ως “Εκκλησίες” ιστορικές, υπαρκτές και οντολογικές. Και τα πανδαιμόνια του Π.Σ.”ε” δηλώνουν και “το παίζουν” “Εκκλησίες”.

 

 

Και οι σύγχρονοι γέροντες και μοντέρνοι “Αντι-οικουμενιστές” ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ και κατ’ εξακολούθισιν ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, κοινωνούν με τα είδωλα των εθνών, μεθύοντες οίνου οικουμενιστικού εκ του κέρατος του Θηρίου. Ποιά λοιπόν Εκκλησία; Ας μας το εξηγήσει καλύτερα και θεαρχικώτερα ο Μέγας Ερμηνευτής των Γραφών, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος ερμηνεύει τελειώτατα το χωρίο «Καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» εις το Κατά Ματθαίον:

 

 

Ποιά είναι αυτή η Εκκλησία; “Αὐτοὶ οἱ λίγοι, οἱ φτωχοί, οἱ ἀμόρφωτοι καὶ περιφρονημένοι…. Συλλογίσου πόσοι τύραννοι πολέμησαν τὴν Ἐκκλησία καὶ πόσους φοβεροὺς διωγμοὺς ξεσήκωσαν ἐναντίον της… Ὁ Αὔγουστος, ὁ Τιβέριος, ὁ Γάϊος, ὁ Νέρων, ὁ Βεσπασιανός, ὁ Τίτος” Για το μικρό ποίμνιο υπάρχει μόνον ο Θεός! Για μας υπάρχει ο Θεός και όχι για τον Θεό εμείς! “Για την Εκκλησία υπάρχει ο ουρανός, όχι για τον ουρανό η Εκκλησία!” (Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου ΕΠΕ 33 σ. 387-9).

 

 

Οι Οικουμενιστές νομίζουν πως ο Θεός υπάρχει για να υπηρετεί αυτούς. Τότε όμως, ΔΕΝ υπήρχαν “Οικουμενικοί Πατριάρχες”, “Πρώτοι και Αλάθητοι Θρόνοι”, “Τρίτοι και Δέκατοι των Αποστόλων”, “Θειότατοι, Υπέρθεοι και Παναγιώτατοι”, στην αυτοκρατορική ΧΛΙΔΗ βουτηγμένοι, με Συνόδους “Μείζων και Υπερτελείς”, (μεγαλοσύνες εκεί να δεις στο Κολυμπάρι, που να πάρει!)

 

 

Ήταν “οἱ λίγοι, οἱ φτωχοί, οἱ ἀμόρφωτοι καὶ περιφρονημένοι”, “οι δύο και τρεις συνηγμένοι στο όνομα του Χριστού”, δίχως Ημερολόγια, δίχως “Πάτρια” και Απάτρια, δίχως Ενιστάμενες Πολυ-Παρατάξεις, δίχως πολυάριθμους “Αρχιεπισκόπους και Πάσης Ελλάδος” και ΠΑΣΗΣ Δεσποτοκρατίας, δίχως Πατριάρχες ΠΑΣΗΣ Αιρεσιαρχικής πανδαιμονίας, γέμοντες ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!!!

 

 

Βεβαίως να πάμε με το “Παλιό”.

Αλλά ΠΕΙΤΕ μας, παρακαλώ,

με ΠΟΙΟΝ απ’ όλους και ΓΙΑΤΙ;;;;

Να είστε πιο σαφείς κι ειλικρινείς

να είστε συγκεκριμένοι!

Πέστε μας υπεύθυνα

με αιώνια συνέπεια κι ευθύνη

για τις μυριάδες μυριάδων ψυχές

που θα πάρετε “στο λαιμό σας”…

Αν έχετε το Θεό σας:

Να πάμε πίσω, αλλά με ΠΟΙΟΝ;

Σε ΠΟΙΑ “Παράταξη” να υπαχθούμε;

Τι;;;; Πως το είπατε;

Δε σας αρέσει ο όρος “παράταξη”;;

Ωραία. Με ΠΟΙΑ “Σύνοδο” από όλες

αυτές τις αλληλο-αφοριστικές να πάμε;

Και αυτοί οι υπόλοιποι με “το Παλιό”,

με τους οποίους εσείς

μας ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ να μην πάμε,

ΠΕΙΤΕ μας, αυτοί

ΠΟΙΟΥΣ Μνημονεύουν

και ΜΗΠΩΣ (λέω μήπως)

κοινωνούν με αυτούς

τους οποίους μας συμβουλεύετε να πάμε;;;;

Και αυτοί με τη σειρά τους,

ποιούς εν τέλει αφορίζουν και γιατί;

Και μεις με ποιούς αφορισμένους να πάμε;

Και σεις με ΠΟΙΟΥΣ είστε

με αυτούς ή με τους άλλους;

και μας “φατσίσουν τη κελέ με πασσάλους”;

Κι αν το καταλάβατε εσείς,

εμείς που δεν καταλαβαίνουμε τίποτε,

μήπως πρέπει να κάνουμε πως καταλαβαίνουμε

για να μην μας καταλάβουν

αυτοί που δεν κατάλαβαν

και μετάλαβαν μετά του θηρίου;

Ξάστερος κι απλός ο Λόγος του Κυρίου:

“ΦΕΥΞΟΝΤΑΙ από ποιμένος αλλοτρίου!”

Ανάθεμα και τρισανάθεμα

σε όσους αποδίδουν εκκλησιαστικότητα

στις δαιμονικές αιρέσεις απωλείας!

Ανάθεμα ακόμη και σ’ αυτούς

που κοινωνούν με ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ!

Ανάθεμα πάλι σε αυτούς

οι οποίοι εν ονόματι της Αποτειχίσεως

δημιουργούν νέες πολλές συνόδους!

 

Πηγή:  http://www.wallingoff.com/703

 

 

 

Leave a Reply