π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: «ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ!»

Μη χάσεις! Τρέξε πάτερ! Να προφθάσεις! Φρόντισε να είσαι από τους πρώτους! Γρήγορα πήδα αγαλλομένω ποδί! Να του φιλήσεις τα χέρια και τα πόδια! Και τα παπούτσια! Και τις πατούσες! Και τον κονιορτόν! Κι ας είπε ο Χριστός να την τινάξουμε από πάνω μας… Εσύ τουναντίον περισύλλεξέ την σε καμια γυάλα ειδική, μπας και σου φυτρώσει της πικροδάφνης τον ανθό!

Πράγματι απορώ και εξίσταμαι με το φρόνημα και τη βλαβερή νοοτροπία των υποτιθεμένων “Αντι-οικουμενιστών!” Απορώ και με την λογική (ποιά λογική;) των υποστηρικτών σας! Κάτι καταπικραμένοι φιλόλογοι ανώνυμοι-διπλωματώνυμοι να επιχειρούν να μας πείσουν πως ο παπα-Νικόλας (άκουσον-άκουσον) δεν δηλώνει προσωπική ενέργεια αλλά μιλά υποθετικά – μεταβατικά για άλλους κι εμείς τον παρεξηγήσαμε τον καημένο…

Δηλαδή μας θεωρούν όλους τους επί γης αναγνώστες ηλιθίους, κολοκύθες ανεγκέφαλες κι εύπιστα, ανύποπτα κι αδιάβαστα παιδάκια. Μας λένε, αυτοί που κλαίνε τη μοίρα τους τη σιγονταρο-οικουμενιστική, λένε, αυτοί φταίνε που κοινωνούν με ακοινώνητους, λένε, αυτοί που παμπόνηρα επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, πως ο π. Νικόλαος απλά αναφέρει το “τί λένε οι άλλοι και όχι τι θα έκανε ο ίδιος…”

“Έξυπνο” το επικοινωνιακό το τρικ, μα δεν μας πείθει. Ομαδικά κι απεγνωσμένα επιχειρούν με σχόλια απανωτά, να καλύψουν τον παπα-Νικόλα, με πληγωμένο εγωϊσμό οι οπαδοί του, της “Κατανύξεως” οι εραστές και καταχραστές της κοινής μας λογικής.

ΟΜΩΣ, στο 9:33 λεπτό του σχετικού βιντεοκλίπ:    https://youtu.be/J-drO4vvyjg    το ξεκαθαρίζει ο ίδιος και σαφώς-σαφέστατα αναφέρεται στον εαυτό του, τη στάση, τα λόγια του, την αγάπη και το σεβασμό του πως “με όλα όσα λέγει δεν μισεί το πατριάρχη…” Δεν λέγει τι κάνουν οι άλλοι. Μιλάει για τον εαυτό του. Τον έλεγχό του και τον “αντιαιρετικό του αγώνα”, για τον οποίο και διώκεται. Τον οποίο διωγμό σεβόμαστε και συναντιλαμβανόμαστε.

Ας αφήσουν λοιπόν τα “σάπια” και σαθρά ψευτο-επιχειρήματα οι λατρευτές προσώπων και υπονομευτές της αλήθειας. Ας πάψουν να υπηρετούν πρόσωπα κι ας υπηρετούν την Αυτο-Αλήθεια, τον Κύριό μας. Δεν σταυρώθηκε για μας ο παπα-Νικόλας, ούτε ο Κωνσταμονίτης γέροντάς του, τον οποίο και αυτόν ΣΕΒΟΜΕΘΑ.

Λοιπόν, παπα-Νικόλα, και μεις με όσα λέμε, δεν σε μισούμε, δεν ασεβούμε στη διακονία σου αλλ’ επειδή σε αγαπούμε, σε “χτυπούμε” με ελέγχους αγάπης και φιλίας, σύμφωνα με τον εξαίρετο λόγο του όλως εξαιρέτου Αγίου ημών Πατρός Ιωάννου του Χρυσοστόμου: “Προτιμώ να χτυπήματα του φίλου παρά τα φιλήματα του εχθρού”.

Αλλά ΟΧΙ και να φιλάς το χέρι του ΕΧΘΡΟΥ του Θεού, του Βλασφήμου Αντιχρίστου και Παναιρετικού! π. Νικόλαε, δεν έχεις το Θεό σου! Σε είχαμε για αληθινό αντι-οικουμενιστή, μας βγήκες αγαπολόγος. Σε είχαμε για αγωνιστή, μας βγήκες τιμητής των αρνητών της τιμής του τετιμημένου.

Αυτά σου δίδαξε ο Κωνσταμονίτης γέροντάς σου;; Μήπως τοποθετείς το γέροντά σου πάνω από τους Μεγίστους Φωστήρες και Θεοφόρους Αγίους Πατέρες; Μήπως τους ρίχνεις τόσο χαμηλά ως “εκπεσόντες αστέρες” και τους καταντάς ισχνές “πυγολαμπίδες” υπερυψώνοντας αντ’ αυτών το “δι’ ευχών” του γέροντός σου;

Μήπως και ο γέροντάς σου κάνει αντίθεη αρρωστημένη υπακοή στον “αμερικάνο” και ανεπίτρεπτα σιωπεί εν καιρώ μάλιστα κινδυνευούσης της Πίστεως; Μήπως θέλει κι ο γέροντάς σου να προστρέξει στη χάρι του Βαρθολομαίου κι ο Άθως ολόκληρος μαζί; Μήπως η πανούκλα η δεκασύλλαβη η… δου-λο-πρε-πο-δε-σπο-το-κρα-τι-κή, σας έχει όλους εμβολιάσει πανοικεί;

Από που πάνε για τη χαβούζα την οικουμενιστική; Πάπας εδώ, πάπας εκεί… Βαρθολομαίος εδώ, Βαρθολομαίος εκεί! Αντάμωμα Οικουμενιστών Απάντων. Δεύτε Οικουμενιστικοφόροι λαοί, κατίδωμεν Τραύμα!

Θα’ναι κι ο π. Νικόλαος εκεί… Μαζί τους… κι αυτός εκεί! Μετά του π. Θεοδώρου Ζήση και του Πειραιώς Σεραφείμ! Ούλοι τους εκεί να σου φιλούν την χείρα, ω προικοθήρα της Νύμφης του Χριστού Ορθοδοξίας! Κύκλω της τραπέζης σου καθορών σου αιρεσιάρχα! Την χείρα σου την αψαμένην κορυφής του Πάπα!

Ευλογίες-αλογίες που πέφτουν! Ποίος σε τρόπος, Ιούδα, προδότην του Σωτήρος ειργάσατο; Τι σ’ έκανε παπα-Νικόλα χειροφιλήματα οικουμενιστικά να λαχταράς και να παντρεύεις το διάβολο με το λιβάνι; Τί σε κάνει ν’ αποδίδεις μετάνοια ψωρο-σεβασμού ολόστρωτη, σα κάτι “κοτσάτες” στη χάρη του Μπεκιάρη!

“Που να πάρει” κλαίγεται κι’ αυτός, παραλίγο να’ταν ολόδικό του, της Αγίας Παρασκευής το πλουτοποιό υπερπαραγωγικότατο παγκάρι… Του το ‘φαγε “μπαμπέσικα” ο Ιγνάτιος εκ δεξιών, “δι’ ευχών” της ψωφο-ψηφίζουζας “Ιεράς” υμών (με “υ”), Συνόδου.

Στόμα έχουσι και ου λαλούσι… Μνημονεύουσι μόνον και καταφιλούσι την Βοσπορίτισσαν χείραν. Ποιός; ο π. Νικόλαος Μανώλης! Ως μη ώφειλε! Αφες ημίν τα μεγαλοφιλήματα Ιούδα! Κι αντιλαλεί το χειροφίλημα έως τα καλντερίμια του Γαλατά. Του θανατά! Αρνίο άκακο εσύ, να του φιλάς το χέρι! Ω πάτερ μου, μέσα στον ανυπέρβλητο κι απεριόριστο σεβασμό σε βρίσκω! Φρόντισε να είναι, Ακάκιε, τα μακαρόνια Μίσκο! Ας μην όμως λέμε τέτοια λόγια και λιγουρεύεται ο δεσπότης Ιωσήφ τις “οστακομακαρονάδες” του και πάλι….

Γνωρίζεις πολύ καλά, πατέρα Νικόλαε, εάν επιτρέπεται να παίρνουμε την ευχή από Οικουμενιστές. Για τους αναγνώστες μας όμως, θα ξαναπώ λίγα πράγματα. Δεν θα πω “τη γνώμη μου” αλλά τί λέγει η Αγία Γραφή και οι Άγιοι Πατέρες.

Πριν πάμε σ’ αυτό όμως, θα πρέπει πρωτίστως να προσδιορίσουμε τί σημαίνει το φίλημα του χεριού του ιερέως. Δυστυχώς οι περισσότεροι νομίζουν πως αυτό αποτελεί απλή (συχνότατα μηχανική) ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο και (αφηρημένη) απόδοση τιμής γενικά στην ιεροσύνη.

Στην ουσία όμως συνιστά ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΟΣ που αυτός πρεσβεύει και ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟΔΟΧΗ μέσω της Κανονικής (υποτίθεται) Ορθοδόξου Ιερωσύνης που αυτός κατέχει και δημοσίως “διακυματίζει” διά του εμφανούς εξ’ αποστάσεως Ορθοδόξου ΡΑΣΟΥ.

Το Ράσο είναι και ΧΙΤΩΝΑΣ. Ο Απόστολος Ιούδας, μας προειδοποιεί εκ Θεού στην Αγία Επιστολή του, όχι μόνο να μη φιλούμε το χέρι τους ή τα μάγουλά τους αλλά, χρησιμοποιεί έναν ΒΑΡΥΤΑΤΟ όρο του ΜΙΣΟΥΣ ΘΕΪΚΟΥ: “ΜΙΣΟΥΝΤΕΣ και τον από της σαρκός εσπιλωμένον χιτώνα!” (Ιουδα Α’ 23). Ακόμα και τα ρούχα τους και τα ράσα τους πρέπει να σιχαινόμαστε, να απεχθανόμαστε και να αποφέυγουμε τελείως!

Για αυτό και ο Απόστολος Παύλος απαγορεύει τον χαιρετισμό προς τους αιρετικούς. Το φίλημα της χείρας είναι μία μορφή πνευματικού χαιρετισμού. “Ο λέγων “χαίρε” σε αιρετικούς, ΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα έργα τους τα πονηρά!” (Β’ Ιωάν. α’, 11).

Μία άλλη μορφή ασπασμού και αποδόσεως τιμής είναι το φίλημα όχι μόνο της δεξιάς αλλά και του μετώπου, πράξη που κάνουμε όχι μόνο στους ζώντες αγαπητούς αλλά και στους κεκοιμημένους! Για αυτό το λόγο και Αντίχριστος θα επιδιώξει να σφραγιστούν όλοι, ή στο δεξί χέρι, ή στο μέτωπο!

Πριν πας λοιπόν να φιλήσεις το χέρι του Βαρθολομαίου, ή του δεσπότου σου Ανθίμου, ΑΚΟΥΣΕ τί λέγει το Πνεύμα το Άγιον στους Ορθοδόξους Πιστούς:

“Οτι ου δει (δεν πρέπει) Αιρετικών ευλογίας λαμβάνειν, αίτινες εισίν αλογία μάλλον ή ευλογία. (Κανών ΛΒ΄της εν Λαοδικεία Συνόδου).

Και τί γίνεται εάν φιλούμε το χέρι των ιερέων; Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, Επίσκοπος Αχρίδος, ομολογεί:

“Όταν φιλάτε το χέρι του παπά σας, φιλάτε ολόκληρη την αλυσίδα των Οσίων και Αγίων Ιερέων και Ιεραρχών, από τους Αποστόλους μέχρι σήμερα. Ασπάζεστε και προσκυνάτε τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, τον Άγιον Νικόλαο, τον Άγιον Βασίλειο, τον Άγιον Σάββα και όλους τους «επίγειους αγγέλους και ουρανίους ανθρώπους», που, όταν ήταν στη γη, κοσμούσαν την Εκκλησία και τώρα στολίζουν τον ουρανό”.

“Ο της δεξιάς χείρας του ιερέως ασπασμός, ισούται φιλήματι αγίω, παρατεινόμενος τοις Αγίοις πάσι, τοις Πατράσι, τοις Αποστόλοις, και τί λέγω, Αυτώ τω Ιδίω διαβαίνει Χριστώ! Τούτο τούτο εστί θαρρώ, αληθής Αρχιερέως προσκύνησις κατά την τάξιν Μελχισεδέκ”.

Έτσι και το φίλημα της χείρας των οικουμενιστών, όπως ακριβώς και το φίλημα των ποδιών των αιρετικών επεκτείνεται ως το βλάσφημο δόγμα και τη σατανική τους πλάνη! Το αντίστοιχο φίλημα της παντόφλας του Πάπα, αυτό ακριβώς δηλώνει, την υποταγή σο Πρωτείο και το Αλάθητο, για αυτό και ο Πάπας είχει την σατανική αξίωση άπαντες οι της Πατριαρχικής εκπροσωπείας με τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, Επίσκοπο Εφέσου, να προσκυνήσουν την παντούφλα του, πράγμα που αρνήθηκαν! Ω της τραγικής ειρωνείας πως άπαντες έπειτα έκαναν κάτι χειρότερο, υπέγραψαν την ένωσιν, ΠΛΗΝ του Αγίου Μάρκου!

Όταν λοιπόν φιλούμε το χέρι Λατινοφρόνων Οικουμενιστών, προδίδουμε ασυνείδητα την πίστη, αποδεχόμαστε την Παναίρεση, υποτασσόμαστε στο Πρωτείο και έμμεσα προσκυνούμε τον Πάπα! Είναι τόσο μεγάλο και φρικτό το κακό που οι Άγιοι Πατέρες διά στόματος του Αγίου Πατριάρχου Γερμανού Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος εκφράζει ακριβέστατα την ομόφωνη διδασκαλία των Προκατόχων του Αγίων και του οποίου ο θρόνος αποτελεί την ανωτάτη οικουμενική κεφαλή της Ορθοδοξίας, λέγει επί τούτου:

“Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και ΜΗΤΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ να συγκεντρώνεστε μαζί τους, ΜΗΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς”. (Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως 1222-1240)

Πατέρα Νικόλαε, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! Όχι να πηγαίνετε ομαδικά έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο για “άκαρπη” διαδήλωση με συνθήματα και πανώ, και παράλληλα να του ψάλλετε ικετευτικά, δουλικά τη Φήμη, μπας και φιλοφρονιστεί και πειστεί να σε επιστρέψει στην ενορία σου… Κριτήριο Απομακρύνσεως δεν είναι το αδικημένο πρόσωπό σου αλλά η δημοσία διακύρηξη της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού, η καταφρόνηση των Αγίων Πατέρων και καταπάτηση των Ιερών Κανόνων. Είναι η Προδοσία της Αγίας μας Ορθοδοξίας!

Πίστεψέ με, π. Νικόλαε σε αγαπώ, γι αυτό και σου μιλώ τόσο ανοιχτά, τόσο ανυπόκριτα, τόσο άμεσα και ελεγκτικά. Η χρήση της ειρωνίας δεν αίρει την αγάπη. Η άσκηση του ελέγχου δεν διαγράφει την εκτίμηση και τον δεδομένο σεβασμό δεν ακυρώνει.

Σε άλλη σου ομιλία είπες: “Το αίμα μας θα χύσουμε για την Ορθοδοξία!” Πριν χύσεις το αίμα σου, – διότι το μαρτύριο υπέρ της Ορθοδοξίας – όχι υπέρ του Χριστιανισμού γενικά αλλά το μαρτύριο υπέρ της Ορθοδοξίας είναι η υψίστη δωρεά, ο ανώτατος καρπός του Αγίου Πνεύματος και ΠΡΙΝ πάμε εκεί, ας κάνουμε πρώτα το ευκολώτερο, το δυνητικότερο (επίκαιρος ο όρος…), ας ΠΑΥΣΟΥΜΕ την Μνημόνευση των Οικουμενιστών Αρχιερέων. Ας Αποτειχιστούμε από τους εβδελυγμένους, στήνοντες Τείχη Δογματικά, γύρω από την Πίστη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να διατείνεσαι από τη μια πως “ο Διάβολος θέλει νὰ πλανέψει τὸν κόσμο ὅλο. Δυστυχῶς, ἔχει παρασύρει στὴν κόλαση τοὺς Οἰκουμενιστές, τοὺς ἔχει δεμένους χειροπόδαρα” και από την άλλη να ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ τους δεμένους χειροπόδορα και ΗΔΗ παρασυρμένους στην ΚΟΛΑΣΗ, να ΚΟΙΝΩΝΕΙΣ μαζί με κολασμένους, να ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΣΑΙ με αυτή τη Βαβυλωνιακή ΚΟΛΑΣΗ των κοινωνούντων μετά του Π.Σ.”ε” και να γίνεσαι συνυπεύθυνος, συνένοχος και συγκατάκριτος διότι καθοδηγείς και ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ και ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙΣ τις ψυχές που κρέμονται από το πετραχίλι σου σε αυτή την ΚΟΛΑΣΗ δια της Μνημονεύσεως, η οποία κατά τους Αγίους Πατέρες είναι “αυτομάτη ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟΔΟΧΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ προς το υπερέχον!” Ειναι ΕΝΩΣΗ Μυστηριακή, Δογματική και Λειτουγική με τους “παρασυρμένους στην κόλαση…”

Εάν μπορούσα τώρα, θα αγιογραφούσα τους Οικουμενιστές “παρασυρμένους στην Κόλαση”, να καίγονται στη φλεγομένη Λίμνη, στον Πύρινο Ποταμό, και από πάνω εσάς να τους λιβανίζετε, να τους Μνημονεύετε και να ενώνεστε μαζί τους “μέχρι συνοδικής καταδίκης” και μετά να πέσει το σύνθημα “όλοι τώρα έξω!!” Μια μικρή μόνο “λεπτομέρεια”, ΔΕΝ “παρασύρθηκαν” αλλά συνειδητώς, εκουσίως και οικειοθελώς διάλεξαν την κόλαση. Ο Θεός δεν κολάζει κανένα. Μόνοι μας γινόμαστε “ΑΥΤΟ-κατάκριτοι!” (Τίτον 3, 11).

Δεν μπορείς, πάτερ μου, να λες πως “πρέπει να ταπεινωθούμε και να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ τη φωνή των Αγίων Πατέρων…” ΠΟΙΑ ΦΩΝΗ πάτερ μου; Είσαι στη Θεσσαλονίκη! Και ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΗΡ ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, σου έδωσε το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, σου έδειξε το δρόμο! ΔΙΕΚΟΨΕ το Μνημόσυνο του Πατριάρχου του, Ιωάννου Καλέκα! ΕΣΥ….. ΑΚΟΥΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ;;;;;; Ή μήπως πείθεσαι σε αλλότρια φωνή. Αντιθετική. Αντιπατερική. Συμβιβαστική.

Πατέρα Νικόλαε;;; ΕΣΥ τί κάνεις;;; Δείχνεις “ταπείνωση και υπακοή” στον Μέγα αυτόν ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ή κάνεις υπακοή στον Κωνσταμονίτη γέροντά σου, ο οποίος με την Αντιπατερική του στάση ίσταται ΑΝΩΤΕΡΟΣ του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά;;;; Πάτερ μου, ΠΕΣ σε παρακαλώ, ΡΩΤΗΣΕ τον γέροντα Αγάθωνα ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ μου, (όχι εκ μέρους σου, για να μην φανεί “ασέβεια”), πες του σε παρακαλώ, κάποιος αμαρτωλός από την Αυστραλία, σε ρωτά ταπεινά, (ναι, ταπεινά, ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ, ΜΗΝ προτρέχετε να με ΚΡΙΝΕΤΕ, ΔΕΝ γνωρίζετε τα βαθέα της ψυχής μου), πες του πως κάποιος ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ στην αμαρτία ολόκληρος, με ΑΤΙΜΙΕΣ και ΠΑΘΗ, με ΑΝΟΜΙΕΣ και ΛΑΘΗ, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, του δόθηκε (ΘΕΟΥ το δώρον), η φώτιση και δύναμη να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ από αυτούς τους παρασυρμένους και ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΥΣ στην ΚΟΛΑΣΗ της Καιομένης Λίμνης της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Και σε ρωτά:

“Εσύ, γέροντα Αγάθων, βουτηγμένος ολόκληρος στην άσκηση, τη νηστεία, αγρυπνία, προσευχή, ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ από τους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;”

Ρώτησέ τον επίσης, με συντριβή καρδίας, “ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΕΝ ΚΥΡΙΩ να ΜΙΜΗΘΕΙΣ τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και να ΠΑΥΣΕΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ και οι δύο την Μνημόνευση των Οικουμενιστών, ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ αρχιερέων;;;;; Αυτός, ο Άγιος Γρηγόριος Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης “αναθεματίστηκε εις κόλασιν αιωνίαν” επειδή “ΤΟΛΜΗΣΕ” (όπως αναφέρει η πατριαρχική πράξη αναθεματισμού) να παύσει το Μνημόσυνον… ΕΣΕΙΣ τί πάθατε; Τί τολμήσατε; ΠΟΙΟΝ διωγμόν διαπερνάτε; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ; ΙΝΑ ΤΙ ΔΕΙΛΙΑΤΕ;

Γιατί γέροντα;… ΔΕΝ σε ανακρίνω! Ερώτημα αγωνίας απευθύνω! Γιατί ΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ με ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ και μας κατηγορείτε ΑΔΙΚΩΣ και ΒΑΡΑΙΝΕΤΕ την ψυχή σας με την ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΑΔΙΚΙΑ της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ πως τάχα είμαστε “σχισματικοί” ενώ ΔΕΝ δημιουργήσαμε Νέες Συνόδους, ΔΕΝ προβήκαμε σε Νέες χειροτονίες και ΔΕΝ προσχωρήσαμε σε κάποια από τις ΠΟΛΛΕΣ παρατάξεις των Παλαιοημερολογιτών;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΚΕΤΕΥΩ τον Τριαδικό μας ΘΕΟ να γενεί ΙΛΕΩΣ, ΙΛΕΩΣ γενού επί τας αμαρτίας ημών των εγγάμων και ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ χρόνια ΑΠΟ ΜΕΝΑ και να τα ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ στον γέροντά σου και σένα, πατέρα Νικόλαε, και την σεμνή, ταπεινή παπαδιά σου, να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ από αυτούς οι οποίοι (ΔΙΚΑ σου λόγια) είναι παρασυρμένοι στην κόλαση και ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ και ΣΑΣ με μία αρρωστημένη υπακοή σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ Μητροπολίτες.

ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ εάν σε λύπησα με την επιθετική μου έκφραση. Σημασία δεν έχει ο τυχόν λανθασμένος τρόπος προσεγγίσεως ΑΛΛΑ η ουσία και οι ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ και ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ τις οποίες χάριτι Θεού ακολουθούμε και πρεσβεύουμε.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ και ΣΕΙΣ να το κάνετε ΑΡΚΕΙ να αποδεσμευτείτε από τις ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ με τις οποίες ο Αντίδικός σας επότισεν.

 

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ. ΚΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

Με αγάπη Χριστού

Νικόλαος Πανταζής, Μελβούρνη

Leave a Reply