ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ

Καθαρά και ξάστερα, το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων, διδάσκει απομάκρυνση και αποτείχιση από αιρετικούς ποιμένες. Το ότι η λέξη “Αποτείχιση” δεν υπάρχει στο Ευαγγέλιο, αυτόν δεν σημαίνει τίποτε και δεν συνάγει το αυθαίρετο συμπέρασμα πως δεν εφαρμόζεται στο βίο των Αγίων μας.

Και η λέξεις “Θεοτόκος” και “Αειπάρθενος” δεν υπάρχουν μέσα στο Ευαγγέλιο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αυτά τα δύο! Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος δογματίζει: «ορθώς θεωρείται και ονομάζεται Θεοτόκος η Παρθένος Μαρία!» και «ει τις ου Θεοτόκον την Αγίαν Μαρίαν υπολαμβάνει, χωρίς εστί της Θεότητος!», όποιος δηλαδή δεν την ονομάζει και δεν την θεωρεί «Θεοτόκο» είναι ξένος, αποξενωμένος και χωρισμένος από το Θεό! (Επιστολή 101, 16 Β τόμος σελ. 509). Ακόμη και η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος διακηρύττει: «την δε Αειπάρθενον Αυτού Μητέρα, κυρίως και αληθώς Θεοτόκον καλείσθαι!»

Λοιπόν; Θα βγάζουμε δικά μας συμπεράσματα; Όποιος θέλει να δει που η Αγία Γραφή διδάσκει την απομάκρυνση, ας διαβάσει απροκατάληπτα και αμερόληπτα, ας διαβάσει επί τέλους ταπεινά και αντικειμενικά το Βιβλίο του π. Ευθυμίου και εκεί θα βρει πληθώρα χωρίων και από τη Γραφή και από τους Πατέρες. Δεν είναι το πρόβλημα εκεί. Το πρόβλημα είναι πως ούτε καν ανέγνωσαν μία και μόνο σελίδα και αμέσως αυτό-αναγορεύονται κριτές, αυθεντίες και επικριτές του Βιβλίου, μη έχοντες καμία ιδέα περί των περιεχομένων!

Αδίκως μας συκοφαντούν οι κακόβουλοι και εμπαθείς αδελφοί πως «μόνο τον π. Ευθύμιο παραδεχόμαστε» και «μόνο από το Βιβλίο του κάνουμε παραπομπές!» Οι παραπάνω τυφλές και ανυπόστατες κατηγορίες είναι κακοπροαίρετες και συκοφαντικές. Θα ίσχυαν εάν ο π. Ευθύμιος έλεγε δικά του πράγματα, δικές του θεωρίες, δικές του νέες διδασκαλίες και δικό του νέο ευαγγέλιο.

Τη στιγμή όμως που ο π. Ευθύμιος επικαλείται ρητά και πλούσια την Αγία Γραφή και τους Πατέρες, έχει ο καθένας καθήκον, πριν κάνει τέτοιες βαρύτατες συκοφαντίες και σπιλώνει πρόσωπα και συνειδήσεις, από εντιμότητα και αξιοπρέπεια μόνο, να εξετάσει λεπτομερώς αυτά τα χωρία και αυτές τις Αγιοπατερικές παραπομπές και μετά επώνυμα, με υπευθυνότητα και συνέπεια να τοποθετηθεί, προσκομίζοντας πάντα επί ίσοις όροις δικές του αντίστοιχες παραπομπές.

Το να καθόμαστε, να λέμε και να κλαίμε, «όλο από αυτό το Βιβλίο» και «συνεχώς από τον π. Ευθύμιο παίρνετε παραδείγματα», αυτό δεν μας τιμά, διότι λέγει πράγματα ΑΛΗΘΙΝΑ και έχουμε χρέος να γνωρίζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της προκαταλήψεως και εμπαθείας. “Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς!” (Ιωαν. 8,32).

Οι γνωστοί, γραφικοί, («γραφικός» είναι ο ουτοπιστής που λέει και γράφει πάντοτε ανωφελή και μάταια, εκτός τόπου και χρόνου από αγνωσία, πονηρία και κουταμάρα), θεωρητικοί, χαρτοπολεμικοί Αντι-οικουμενιστές, διαστρέφουν την Ευαγγελική και Αγιοπατερική Αλήθεια, φτιάχνοντας δικό τους νέο Ευαγγέλιο.

Διατείνονται οι ανευλαβείς πως μπορούμε να μείνουμε αβλαβείς εάν συνεχίσουμε να κοινωνούμε με ακοινωνήτους. Μπορούμε (και πρέπει τάχα) να συμπορευόμαστε και να ενωνόμαστε Μυστηριακώς, Λειτουργικώς με τους λογείς αιρετικούς και Λατινόφρονες, μέχρι που να συγκληθεί Σύνοδος να τους καταδικάσει….

Δηλαδή, από τότε που έγινε η Ενάτη Οικουμενική, πέρασαν πάνω από 1000 χρόνια και ίσως χρειασθεί να περιμένουμε άλλα τόσα χίλια χρόνια «μπας» και ξυπνήσει και συνετιστεί και ευαισθητοποιηθεί Ωραία Κοιμωμένη Ιεραρχία και κουνήσει την υπέρβαρη και βεβαρημένη οντότητά της…

Δηλαδή, έλα ω Α.Θ. «Αυτέ και Θείε» Βαρθολομαίε και συ ομού «μεγαλειότατε και υψηλότατε, πρώτε και αλάνθαστε» Πάπα να συγκαθίσετε, να συγκαείτε και να αυτό-καταδικασθείτε αναθεματίζοντας την επηρμένην οφρύν της αυθεντίας και αφεντειάς σας!

Κύριοι Αντι-οικουμενιστές, ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ;;;;; Σας τρέλανε η αρρωστημένη λογική της πωρωμένης σας εκκλησιολογίας και πάτε να μας τρελάνετε και μας; Άξια και δίκαια σας ξεσκεπάζει ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς στην Βροντερή και Αποκαλυπτική του Κριτική επί της άκρως διπλωματικής και Διαφθείρουσας Ημερίδος της Μητροπόλεως Πειραιώς περί του ΙΕ’ Κανόνος της ΑΒ’ Συνόδου:

“Οι Αντι-οικουμενιστές, σύμφωνα με τον Όσιο Θεόδωρο τον Στουδίτη, έχουν δημιουργήσει άλλο ευαγγέλιο, είναι οι νέοι ευαγγελιστές και νέοι Απόστολοι και κηρύσσουν άλλο Χριστό, ο οποίος διδάσκει αντί για Σταυρό και θυσία, τον εφησυχασμό και το βόλεμα.” http://paterikiparadosi.blogspot.com.au/2015/01/blog-post_35.html#more

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν στον Πιστό Λαό του Θεού! Αυτοί είστε και αυτοί θα μείνετε:
Είστε οι προφήτες του εφησυχασμού, οι υποφήτες του συμβιβασμού, οι απόστολοι των Οικουμενιστών, οι Πατέρες του Βολέματος και οι Μεταπατέρες της κοινωνίας μετά ακοινωνήτων!
Είστε τα κοπέλια του Πάπα και Πρωτοπαλίκαρα του τρομοκρατικού κατασταλτικού μηχανισμού κάθε υγιούς αντιδράσεως, οι «Σβατζνέγκερ» – Εξολοθρευτές κάθε Αγιοπατερικής Αντιδράσεως και Συνειδησιακής εξαναστάσεως!
Είστε, που να μην είστε, οι Πρόδρομοι της νέας εκκλησιολογικής εποχής, οι θρασύτατοι θιασώτες της συμβιβαστικής και υποδουλωτικής γραμμής, οι Ανεμοπαρμένοι και ανεμοδαρμένοι καβαλάρηδες του καλαμιού, οι Θρυλικοί Ζορό που με ζουρλομανδύα ξεσπαθώνετε σε Ημερίδες και αναγράφετε στους τοίχους των Ενοριών σας όχι «Ζ» μα ένα «Χ» για Χαρτοπόλεμος!
Άιντε, θα την πάρουμε την Πόλη! Τώρα που αγιοκατατάξατε και τον όντως Άγιο Γέροντα Παϊσιο, να δούμε με ποιες άλλες νέες «κουρελούδες του διαβόλου» θα αξιωθείτε Διαθρησκειακώς «συγκοιτασθήναι» όπως λέγει επιφανέστατα ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής.
Ομολογητές της κακιάς ώρας! Εξομολογητές δεινής αιρέσεως και εξορκιστές της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού! Μετανοήσατε από την πνευματική σας Μοιχεία! Ανανήψατε και ενσκύψατε στην πονεμένη κραυγή του Πιστού Λαού, ο οποίος εύχεται να μην επιφέρει και την δικαία οργή του Θεού!

Leave a Reply