Απόρριψη Ορθοδόξου Θεολογικής Εσχατολογίας από τον π. Δανιήλ Αεράκη

Ο π. Δανιήλ Αεράκης αερολογεί με τουφεκιές ηθικισμού στο βρόντο, σκοπεύοντας τη θανάτωση της Ορθοδόξου Θεολογικής Εσχατολογίας. Αυτό τ’ αλλόκοτο, στερνό κι’ υστερικό ανεβοκατέβασμα το έξαλλο της εντάσεως της φωνής, δεν πείθει. Όσο και να προσπαθεί ο π. Δανιήλ Αεράκης “Αέρααα!” να φωνάζει, να «πιθηκίζει» μιμούμενος τον άγιο Γέροντα Φλωρίνης Αυγουστίνο, φαλτσάρει αντιπαθέστατα και καταντά αποκρουστικός και απωθητικός συνάμα. Οι οργανωσιακοί ηθικισμοί περί μετανοίας εις βάρος Ευαγγελικών Αληθειών του Βιβλίου της Αποκαλύψεως, υποβόσκουν πλάνη ανεπίτρεπτη από ιερωμένο σαν τον π. Δανιήλ Αεράκη.

 

Θα περίμενε κανείς να εύρισκε τη χρυσή τομή της διακρίσεως και να μην απορρίπτει το «χάραγμα» επικαλούμενος τη “χάρι” της σωτηρίας και να διαγράφει το “σφράγισμα” εν ονόματι της “σφραγίδος” του Πνεύματος Αγίου. Είναι μέγα θεολογικό ατόπημα να συγχέουμε τα δικά μας επερχόμενα “έσχατα” με τα επίσης επισημότατα επερχόμενα “έσχατα” της Δημιουργίας, να αγνοούμε την επί θύραις επιφάνεια των Σημείων των Καιρών με το πρόσχημα της προσωπικής μας επιθανάτιας επιφανείας.

 

Ο π. Δανιήλ Αεράκης διατείνεται πως “περιμένει το δικό του Χριστό να ξανάρθει, όχι τον Αντίχριστο”, διαγράφοντας συλλήβδην τα παγκόσμια γεγονότα που θα λάβουν χώρα πριν έλθει η Δευτέρα Παρουσία. Άρα κακώς μας προειδοποίησε ο Χριστός και κακώς, ματαίως τα έγραψε ο Άγιος Ιωάννης, «τσάμπα» της Αποκαλύψεως ο Ευαγγελισμός, ματαιοπονία αλόγιστη των Αγίων ημών Πατέρων να ασχολούνται εκτεταμένα με την Εσχατολογία.

 

Δεν αμφιβάλλω, υπάρχουν και οι φανατισμένοι καρτο-οιδήμονες και ταυτοτητομανείς, του «χξς» οι διαβολείς, οι Πανικοσπορείς, οι σπερμολόγοι-εσχατολόγοι-τρομοκράτες!

Εμείς οι προσγειωμένοι θεολόγοι, δεν εξερχόμαστε του σπείραι τον σπόρον της αντιχριστο-ανατριχίλας, μα εντοπίζουμε τα παρασκηνιακώς αναδιπλούμενα και σταδιακώς αποκαλυπτόμενα σημεία, ενημερώνουμε τους πιστούς για τις έσχατες εξελίξεις και προετοιμάζουμε, όχι τόσο τους ευαυτούς μας, είμαστε υποτίθεται «έτοιμοι για όλα», αλλά τα παιδιά μας, τους αγαπητούς μας, την Ορθόδοξη Νεολαία. Εάν δεν την διδάξουμε εμείς με ανατροφή Πατερική, μια μέρα δικαίως θα μας δακτυλοδείξουν με δόση αποστροφής και θα μας κατηγορούν πως αφήσαμε αγκαζέ τους Οικουμενιστές και Σιωνιστές να προχωρούν αντάμα, να κάνουν τη δουλειά τους και μεις να μην τα προφυλάξαμε διά γνώσεως Αγιογραφικής και Εσχατολογικής Παιδείας.

 

Θα συνεχίζουμε με κάθε επιφυλακτικότητα και σύνεση να υποδεικνύουμε την συστηματική αναδίπλωση των Κυριακών, το επαναλαμβάνω, Κυριακών (και ο νοών νοείτω) Σημείων των Καιρών, όχι με σκοπό να τα παρεμποδίσουμε ή να τα καταργήσουμε, αυτά έτσι κι’ αλλιώς είναι προφητευμένα πως θα γίνουν και ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, αλλά για την προειδοποιητική, προστατευτική πληροφόρηση, διαφύλαξη και διατήρηση εν τω Αληθινώ. Η νηφάλια και διαχρονική διαμαρτυρία μας δεν σημαίνει την απατηλή ψευδαίσθηση ανατροπής και απαίτηση ακυρώσεως των Εσχατολογικών Συμβάντων, αλλά στοχεύει στην αφύπνιση, τη πρόγνωση και επιμόρφωση.

 

Θα περιμένουμε, όχι σταυροπόδι φυσικά με το ολισθηρό αλισβερίσι του ωχαδερφισμού και της απάθειας το αποχαυνωτικό το «δε βαριέσαι», αλλά θα ενημερώνουμε με σύνεση, με διάκριση, με φωτισμό και θα μιλούμε μόνο με γνώση-επίγνωση και υπεύθυνο, επώνυμο απολογισμό των όσων έγιναν, και γίνονται και όσων είναι νά ‘ρθουν. Και θα έρθουν, να είμαστε σίγουροι, όσο κι’ αν θέλουν κάποιοι να στρουθοκαμηλίζουμε και να καταπίνουμε την κάμηλον. Να βλέπουμε ολόκληρη καμήλα, και να λέμε: «α, μπα, δεν είναι τίποτα, θα’ ναι κάνα κουνούπι…»

 

Τέτοια ηθικολογία εθελότυφλη, ειλικρινά την περίμενα, από ιερέα που παραμένει ενσωματωμένος με αυτό το τερατώδες Οικουμενιστικό μόρφωμα της Βαρθολομέϊκης Παρασυναγωγής και μνημονεύει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κατ’ επίγνωσιν, αιρετίζοντες ιεράρχες οι οποίοι κατ’ επέκτασιν μνημονεύουν Πάπα.

 

Ας αφήσει όμως τα τρομολάγνα ουρλιαχτά, πραγματικά δεν του πάνε. Ας κοιτάξει λίγο τον εαυτό του που συνεχίζει να επιτρέπει κάποιους ψευτοηγουμένους του, να τον εκπροσωπούν ιεραρχικά, λειτουργικά, μυστηριακά, ενωτικά και ΕΝΣΩΜΑΤΙΚΑ στο Σατανοσύσαστο Παγκόσμιο Συμβούλιο Βλασφημιών.

 

Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΚ ΤΟΥ Π.Σ.«ε»,

Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ

ΚΑΙ H ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΠΙΣΤΩΝ:

 

ΑΥΤΟ ‘ΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ «ΔΙ’ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ!»

Leave a Reply